Lielākā daļa jūras ceļojumos dodas ārkārtīgi reti. Kur nu jūra, pat laivas braucienā pa upi dodamies vien reizumis! Iespējams, tieši tādēļ tik daudziem jūrnieku stila elementi interjerā ir tuvi - tie ļauj sapņot par tāliem un romantiskiem ceļojumiem, par vēju matos, bezrūpību un brīvību.

Lielākoties, dzirdot par jūrnieku stilu, domājam zilibalto svītrojumu, kas raksturīgs jūrnieku apģērbam. Bet tas nebūt nav viss! Koka lādes, resnas virves, kuģa zvani, airi, buras, spaiņi un palmas, kompasi un buras... Ikviens elements vai detaļa noderēs! Īpašu burvību telpai piešķir lukturi un enkuri. Ja nevēlies visu māju pārvērst par eksotisku kuģi, atvēli jūras sapnim nelielu telpas zonu, iekārtojot to kā atpūtas zonu uz kuģa klāja, iesaka dizaina portāls "Novate".

Arī interjera dizaineri nebeidz domāt, kā pārsteigt - gultas kā ātrgaitas kuteri, kuģa tauvas kā dekoratīvi elementi. Vizuāli interesanti izskatās griestos iekaramās gultas, kurām, protams, nav tiešas saistības ar jūras tematiku, tomēr, ja šim mērķim izmanto resnas virves, tad situācija labota!

Jūrnieku stilā iekārtotas telpas allaž šķiet apburošas un neticami romantiskas. Lai gan varētu brīžiem šķist, ka mājoklis ir pārblīvēts ar dažādiem krāmiem, tādēļ pedantiem izskatās nekārtīgs, tomēr patīkamā atmosfēra to kompensē ar uzviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!