Foto: PantherMedia/Scanpix
Veselīgs un pievilcīgs smaids ir viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem patīkamam izskatam. Tiesa, ne visus daba apveltījusi ar žilbinoši baltiem zobiem. Savukārt to balināšanas procedūras izmaksā samērā dārgi. Šai sakarā piedāvājam "Men's Health" apkopotos padomus baltāku zobu iegūšanai mājas apstākļos.

Protams, turpmāk minētie ieteikumi nesniegs tūlītēju rezultātu, tomēr, kombinēti ar regulāriem higiēnista apmeklējumiem, ilgtermiņā tavu smaidu padarīs mirdzošāku.

Bieži vien zobus iesaka baltināt ar dzeramo sodu, tomēr nav noslēpums, ka tā padara porainu zobu emalju. Tā rezultātā zobi laika gaitā var kļūt vēl tumšāki. Tāpat ieteicams izvairīties no tumšiem ēdieniem – dažādām marinādēm, mērcēm, mellenēm, kā arī pēc to ēšanas zobus iztīrīt, neļaujot krāsu pigmentam nogulsnēties.

Pie aizliegto produktu klāsta pieskaitāmi arī enerģijas dzērieni, kuri rada līdzīgu efektu kā citrusaugļi skābuma dēļ. Savukārt tādējādi to pigments zobos iesūcas vēl efektīvāk.

Turpinājumā paradumi, ko vērts piekopt zobu dabiskai zobu baltināšanai.

Iegādājies jaunu zobu birsti

Tiklīdz zobu birstes sariņi sāk spuroties, tā vairs nenotīra aplikumu pilnībā. Lai no tā izvairītos, maini savu birstīti regulāri!

Tīri arī mēli

Mēles tīrīšana novērš ne tikai nepatīkamu elpu, bet arī zobakmens veidošanos, kaitīgajām baktērijām tiekot likvidētām efektīvāk. Vien uzmanies, lai mēle patiesi tiktu notīrīta pilnībā, baktērijas vienkārši neizsmērējot pa tās virsmu.

Mutes skalošana ar ābolu etiķi

Sajauc ūdeni ar ābolu etiķi attiecībā divi pret viens un skalo ar šķīdumu muti apmēram minūti. Tas noņems atlikumu, kā arī padarīs zobus gaišākus.

Ēd svaigus dārzeņus un augļus

Ēdot svaigus un kraukšķīgus dārzeņus, no zobiem dabiskā veidā tiek notīrīts aplikums, mazinot kariesa veidošanos.

Baltinošo plāksnīšu vietā lieto gēlu

Nereti zobus mājas apstākļos balinām ar īpašām plāksnītēm, tomēr tās tiek klāt ne visai zobu daļai. Šai sakarā speciālisti iesaka lietot zobus baltinošus gēlus.

Pēc apelsīnu ēšanas izskalo muti

Lai gan citrusaugļi ir veselīgi, tie, īpaši apelsīni, zobus var padarīt iedzeltenus. Lai no tā izvairītos, izskalo muti ar ūdeni pēc augļu ēšanas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!