Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja vien mati ik dienas izskatītos tā, it kā tos būtu veidojis frizieris... Kā izrādās, šo vēlmi nemaz nav tik grūti piepildīt. Iepazīsties ar "Women's Health" apkopotajām kļūdām, ko visbiežāk pieļaujam, žāvējot un veidojot matus ar fēnu, un iegūsti kārotās lokas un apjomu pati!

Pret karstumu aizsargājoša līdzekļa neizmantošana

Atceries, ka aizsarglīdzekļi, veidojot matus, jāizmanto arī tad, ja to dari ar fēnu, nevis taisnotāju vai lokšķērēm. Tas ne tikai mazinās matiem nodarīto kaitējumu, bet arī nogludinās un padarīs tos vieglāk ieveidojamus.

Matu nesadalīšana daļās

Ja tavi mati ir biezi un gari, žāvē tos, sadalot mazākās šķipsnās. Izmanto matu sprādzes, lai nostiprinātu liekās šķipsnas un rūpīgi izžāvētu matus visā to garumā! Tā panāksi krietni rūpīgāku koptēlu.

Fēna uzgaļa nelietošana

Vairumam fēnu līdzi nāk to uzgaļi, kas kontrolē gaisa plūsmu. Uzliec to tā, lai uzgalis būtu horizontālā stāvoklī, un tavi mati žūs ātrāk.

Nepiemērotas matu sukas lietošana

Lai matiem kaitētu mazāk, kā arī padarītu tos gludākus, izvairies no to žāvēšanas, izmantojot fēnu un ķemmi ar metāla sariņiem. Tie uzkarsīs, veicinot matu lūšanu, kā arī mati būs spuraināki. Lai no tā izvairītos, žāvējot matus, izmanto ķemmi ar dabiskiem sariņiem.

Nogludinošu serumu nelietošana

Lai iegūtu frizūru, kas izskatās profesionāļa veidota, neaizmirsti par nogludinošu līdzekļu ieklāšanu matu galos. Tie novērsīs spurošanos, mazinās elektrizēšanos un piešķirs matiem apjomu. Vien atceries, ka vairumu līdzekļu nav vēlams klāt matu saknēs – tās var kļūt taukainas, bet mati – smagnēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!