Foto: PantherMedia/Scanpix
Žilbinošs un veselīgs smaids ir krietni pievilcīgāks aksesuārs nekā dārgas rotas vai dizaineru darinātas rokassomiņas. Ja daba tevi nav apveltījusi ar dabiski baltiem zobiem, bet to ķīmisku balināšanu veikt nevēlies, iepazīsties ar "Women's Health" padomiem, kā smaidu uzturēt gaišu mājas apstākļos!

Pēc katras ēdienreizes izskalo muti

Lai novērstu pigmenta un aplikuma veidošanos, kā arī atbrīvotos no ēdiena atliekām, kas var iesprūst zobos, pēc katras maltītes vismaz 30 sekundes skalo muti ar ūdeni!

Kafijai pievieno pienu

Zināms, ka kafija un melnā tēja zobus laika gaitā padara tumšākus. Lai novērstu krāsas ieēšanos zobu emaljā, pievieno dzērienam pienu vai kafijas krējumu – tas atšķaidīs kafijas sastāvu un arī krāsu, mazinot pigmenta veidošanos.

Ēd daudz zaļumu

Zaļumi ir ne tikai veselīgs vitamīnu un minerālvielu avots, bet tie arī baltina mūsu zobus. Piemēram, brokoļi un kāposti attīra zobu emalju un novērš pat kariesu.

Izvēlies lūpukrāsu gudri

Lūpu krāsa, kuras pamatā ir zilgans tonis, piemēram, tumši sarkana, zobiem liks izskatīties baltākiem. Savukārt dzeltens apakštonis vai bāli rozā lūpukrāsa akcentēs zobu dzelteno nokrāsu.

Našķējies gudri

Ja tev tīk našķēties, izvēlies produktus, kas palielina siekalu izdalīšanos. Tās attīra muti un zobus no baktērijām, attiecīgi padarot zobus baltākus. Īpaši ieteicamas šai sakarā ir zemenes, āboli, burkāni, selerijas un bumbieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!