Foto: Shutterstock
Lai uzlabotu izskatu, labprāt izmēģinām visdažādākās metodes gan ādas, gan ķermeņa kopšanā. Tomēr nereti nepietiekamas zināšanas var radīt vēl lielāku kaitējumu. Šai sakarā iepazīsties ar "MSN Living" apkopotajiem skaistumkopšanas līdzekļiem, ko uz sejas aizliegts likt.

Matu laka

Iespējams, esi dzirdējusi, ka matu laka palīdz nofiksēt grimu, tomēr eksperti brīdina, ka to nekādā gadījumā nedrīkst klāt uz sejas lakā esošo vielu un arī alkohola dēļ, kā rezultātā āda var kļūt sausa, apsārtusi un iekaisusi.

Dezodorants

Neraugoties uz faktu, ka dezodorants novērš svīšanu padusēs, to kategoriski aizliegts pūst uz sejas. Tas nevis mazinās svīšanu un ādas spīdumu, bet gan aizsprostos poras un kairinās ādu.

Matu krāsa

Ja vēlies matu krāsai pieskaņot arī uzacu matiņu toni, nekādā gadījumā neizmanto šim nolūkam matiem paredzētās krāsas. Ņem vērā, ka veikalos iespējams iegādāties speciāli uzacu tonēšanai paredzētas krāsas!

Šampūns

Šampūnos esošās vielas attīra galvas ādu no taukvielām un netīrumiem, tomēr tās būs krietni par spēcīgu sejas ādas tīrīšanai, izjaucot arī tās pH līmeni.

Serums matiem

Lai gan serums uzlabo matu stāvokli, tas tomēr nav piemērots sejas kopšanai – līdzeklī esošās vielas kairinās ādu, radot iekaisumus.

Ķermeņa losjons

Lai gan šķiet ērti un vienkārši sejai uzklāt to pašu losjonu, ko ķermenim, eksperti kategoriski aizliedz to darīt. Ķermenim paredzētie losjoni satur krietni spēcīgākas vielas un arī smaržvielas, kas kairina un sausina sejas ādu.

Pašgatavotas maskas, kuru sastāvā ir etiķis

Lai gan matu kopšanā, piemēram, ābolu etiķis var būt noderīgs, sejas ādu tas var pat apdedzināt. Tāpēc noteikti nelieto to sejas kopšanai!

Majonēze

Majonēze mitrina un baro sausus matus, tomēr sejas ādai tā nav piemērota, jo var aizsprostot poras, kā arī satur etiķi, kas majonēzi padara pārāk skābu sejas ādas kopšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!