Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka, piekopjot ikdienas skaistuma rituālus, laika trūkuma vai noguruma iespaidā nereti grēkojam. Šai sakarā portāls "Women's Health", aptaujājot profesionālus ekspertus, noskaidrojis, cik kaitīgi izskatam ir izplatītākie skaistumkopšanas kaitīgie ieradumi.

Gulēšana ar nenoņemtu kosmētiku

Lai gan arvien vairāk skaistumkopšanas produktu tiek reklamēti kā īpaši noturīgi, tiem tomēr uz sejas nav vēlams atrasties tik ilgu laiku. Pretējā gadījumā nosprostojas poras, un āda zaudē savu mirdzumu, kā arī veidojas tās iekaisumi un lobīšanās.

Tāpat kosmētikas slānis līdz ar nenoņemtajiem netīrumiem nonāk uz spilvendrānas, kā rezultātā āda atkal tiek kairināta pat tad, kad kosmētiku pirms miega esi noņēmusi.

Izsitumu un pūtīšu spiešana

Pūtītes un pinnes veidojas no aizsprostotām porām, tāpēc vienīgais veids, kā tās likvidēt, patiesi ir, atbrīvojot poru no taukvielu un netīrumu „korķa”. Tomēr to kategoriski aizliegts darīt ar nedezinficētām, nemazgātām rokām un tad, kad pūtīte vēl nav nobriedusi.

Pretējā gadījumā vari izraisīt lielāku iekaisumu kas, iespējams, atstās arī rētas.

Sejas knibināšana

Sejas aiztikšana, knibinot kādu izsitumu vai vienkārši pieskaroties ādai, notiek neapzināti.

Tādēļ centies sejai ar rokām pieskarties pēc iespējas retāk, attiecīgi pasargājot ādu no netīrumiem un kairinājuma, kas tai ievērojami kaitē.

Nagu kutikulu plēšana

Nagu kutikulas laiku pa laikam knibina ikviens, tomēr atceries, ka tās pasargā nagu no ārējās vides kairinājuma, kā arī infekcijām.

Bez tam – kutikulas knibinām ar pirkstiem, uz kuriem ir neskaitāmi mikrobi, kas, iekļuvuši atvērtā brūcē, var radīt patiesi nopietnas infekcijas un nagu saslimšanas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!