Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 19.jūlijā Jūrmalā, viesnīcā Jurmala Spa Hotel norisinājās piecu Baltijas modes zīmolu modes šovs Baltic Fashion Show. Tajā savas jaunās apģērbu un aksesuāru līnijas demonstrēja zīmoli PM Looks, Eletto, Atelier Kristine, ELF un Lilija Larionova. Piedāvājam nelielu ieskatu dizaineru izrādītajās kolekcijās.

EFL piedāvā justies skaisti arī grūtniecības laikā

Svētku tērpu zīmola EFL Fashion dibinātāja Elmira Kakimova, kura iekaroja rīdzinieču sirdis ar vakarkleitu kolekcijām, publikai piedāvāja 14 jaunus tērpus. Tie būs piemēroti ne tikai svinīgās pieņemšanās un dažādos svētkos, bet arī kokteiļu vakaros un izbraukumos ar jahtu. Šovasar EFL Fashion klientiem piedāvā kleitas trīs dažādos modeļos – klasiskās kleitas ar elegantu izgriezumu, komplektus, kas izgatavoti no atlasa un piemēroti kokteiļu vakariem, kā arī trapeces veida kleitas.

"Radot jaunos tērpus, vienmēr ņemu vērā savu klientu figūru, bet viņas man ir praktiski modeles. Daudzām sievietēm pienāk arī grūtniecības periods, kas nebūt nenozīmē, ka pilnībā jāatsakās no sabiedriskās dzīves, tāpēc nolēmu radīt kleitu, kas vienlaikus izskatītos eleganti un būtu ērta arī grūtniecības laikā. Pats svarīgākais, ka kleita būs aktuāla arī pēc dzemdībām, jo brīnišķīgi iederas modernas un aktuālas jaunās māmiņas garderobē", par kolekciju, kas tiek piedāvāta Jurmala Resort Collections ietvaros, stāsta dizainere Elmira Kakimova, piebilstot - "Šoreiz, lai veidotu pilnu komplektu, izvēlējāmies Rīgas zīmola EVA DIVA piedāvātos aksesuārus. Šī bižutērija no austriešu kristāliem lieliski harmonē gan ar vakara, gan dienas tērpiem, piešķirot tēlam sievišķīgu eleganci un izsmalcinātus akcentus."

Fifīgas cepures un romantiskas vēsmas no Atelier Kristine

Zīmola Atelier Kristine tērpu dizainere Kristīne Rapohina un cepuru meistare Ksenija Danilova klātesošo uzmanībai piedāvāja romantiski juteklisko debijas kūrorta kolekciju, kas ikvienai tās valkātājai vasaras atpūtas laikā ļauj justies skaistai, vienlaicīgi izjūtot arī neticamu vieglumu un brīvības sajūtu. Tērpu radīšanā tika izmantoti ne tikai dabīgi un gaisīgi materiāli un dzīvīgi vasarīgas krāsas, bet arī aktuāli raksti un oriģināli piegriezumi, kas vēl vairāk izceļ ikvienas daiļā dzimuma pārstāves sievišķīgo šarmu.

Piparmētras svaigums un dizaineres īpašais pieskāriens PM Looks kolekcijā

Piparmētras svaigums un dizaineres īpašais pieskāriens PM Looks kolekcijā

Patrīcijas Mihailjukas rotaslietu un aksesuāru kolekciju PM Looks iedvesmojusi dizaineres iekšējā pasaule. Katra ar rokām radītā kolekcija atspoguļo labākos mirkļus dizaineres dzīvē.

"Savos darinājumos vienmēr cenšos iemiesot skaistumu un harmoniju. Galvenais kolekcijas motīvs, ko piedāvāju Jurmala Resort Collections, ir rotaslietas kā līdzeklis, lai pasvītrotu individualitāti. Tajā izmantoju vasarīgus toņus – piparmētras, tirkīza, sulīgi oranžo toni, kā arī, protams, klasisko melnbaltā kombināciju. Materiāli: koks, dabīgie pusdārgakmeņi un SWAROVSKI elementi, kas piešķir izstrādājumiem mirdzumu un krāsas dziļumu," atklāj zīmola PM Looks dizainere.

Sievišķīgs pieskāriens un skulpturālas kleitas no Eletto


Zīmolu Eletto 2011. gadā radīja rīdziniece Jekaterina Zaiceva. Šajā laikā zīmols iekarojis popularitāti, pateicoties pazīstamajām trikotāžas kleitām ar spilgti izteiktu sievišķīgu siluetu.

Šajā sezonā zīmols Eletto paliek uzticīgs savām vērtībām - "ХХ darbības gadu laikā mūsu klientēm ir ļoti iepatikušās pieguļošās trikotāžas kleitas, ko vienmēr var atrast mūsu veikalā. Kolekciju sortimentu papildinām katru mēnesi, piedāvājot iecienītos modeļus aktuālos krāsu risinājumos," stāsta Eletto dibinātāja un dizainere. Tomēr zīmols nestāv uz vietas un katru sezonu rada aktuālus tērpus.

"Šovasar Eletto savā pirmajā kruīzu kolekcijā piedāvā šajā sezonā tik aktuālos īsos topus, kas nedaudz atsedz vidukli. Vienlaikus eksperimentēju ar puscaurspīdīgiem audumiem un no jauna aktuālo linu veidojot pagarinātus kreklus -tunikas, skulpturālās formās ieturētas kleitas, kuplus svārkus, vieglas blūzes un topus, kā arī izstrādājumus ar caurspīdīgiem organzas ielaidumiem, ko veidojam pasteļtoņos," viedoklī par īpašo kruīzu kolekciju dalās dizainere Jekaterina Zaiceva.

Deivida Linča sirreālistiskais pieskāriens Lilijas Larionovas kolekcijā

Par modes šova Baltic Fashion Show zvaigzni kļuva viešņa no Lietuvas, dizainere Lilija Larionova. Dizainere Lilija Larionova jau ilgāku laiku ir atzīta savā dzimtenē, viņas kolekcijas guvušas plašus panākumus Lietuvas modes aprindās un kļuvušas par stilistu un modes redaktoru favorītēm. Jurmala Resort Collection modes šovā tika piedāvāta 2014.-2015. gada rudens/ziemas kolekcija, ko iedvesmojušas režisora Deivida Linča fantastikas filmas.

Kolekcijas izstrādē tika izmantoti tādi materiāli kā dabīgais zīds, kašmirs un vilna. "Man patīk strādāt sportiskās elegance virzienā. Ceru, ka Latvijas publikas vidū atzinību gūs tērpi, kuri ir man pašai mīļākie no Jurmala Resort Collections modes šova ietvaros piedāvātās kolekcijas, proti, kašmira un zīda kleitas," stāsta dizainere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!