Foto: PantherMedia/Scanpix

Lēnām, bet neatlaidīgi tuvojas rudens, kas atnesīs ne vien romantisku noskaņu krāsaino lapu dēļ, bet arī vētras un ilgstošas lietavas. Šādā laikā ir svarīgi parūpēties par savu matu veselību, lai tie nepaliktu sausi un nesāktu sprogoties vai eletrizēties, tādēļ ieskaties Cosmopolitan apkopotajos padomos, lai zinātu, kā rūpēties par matiem lietainajās rudens dienās un ko iesākt, ja tomēr gadījies nokļūt lietusgāzē.

Šampūna izvēle

Rūpes par matiem sākas ar to mazgāšanu, tādēļ, lai izvairītos no to elektrizēšanās un sprogošanās pēc lietus, ikdienā vēlies lietot matus nogludinošus šampūnus.

Nosusini matus

Pēc matu izmazgāšanas, centies tos kārtīgi nesusināt ar dvieli, jo tā ir iespējams traumēt kutikulas un izraisīt matu pūkošanos. Tā vietā pirms kārtīgas žāvēšanas matus viegli nosusini tos papīra dvielī, lai tādējādi atbrīvotos no liekā ūdens.

Tas pats attiecināms uz matu kopšanu pēc to salīšanas - pēc atgriešanās mājās nekavējoties viegli nosusini matus papīra dvielī, kurš absorbē vairāk ūdens, kā parasts dvielis un, līdz ar to, nodara mazāku kaitējumu.

Atbilstošu līdzekļu izvēle

Pirms matu ieveidošanas ir ieteicams tiem visā garumā un it īpaši uz galiem uzklāt kādu līdzekli, kurš aizver matu kutikulas, lai tie būtu gludi un nesāktu pūkoties. Matu veidošanu pabeidz ar mitrumu izolējošas matu lakas uzsmidzināšanu.

Pēc lietus matus ātri izžāvē

Kad tavi mati ir slapji, ir svarīgi pēc iespējas ātrāk tos izžāvēt, lai samazinātu to sprogošanos. Izfēno matus, vai arī, ja fēns nav pieejams, mēģini izmantot kaut vai roku žāvējamo, lai panāktu, ka mati saglabā savu gludumu.

Neaiztiec matus

Pēc lietus mati paši par sevi ir ievainojami, tāpēc centies tos neaiztikt vēl vairāk - sviedri un siltums, kas izdalās no tavām rokām, var tavus matus padarīt vēl mitrākus, līdz ar ko kutikulas tā kā piebriest, kas vizuāli izskatās kā matu sprogošanās.

Nēsā līdzi līdzekli matiem

Ikdienā savā rokassomiņā ieliec kādu matu kopšanas līdzekli, kurš nogludinās kutikulas un palīdzēs izvairīties no elektrizētiem matiem pēc lietus. Piemēram, šajā gadījumā ļoti labi var noderēt dažādi nogludinoši serumi. Iespied to savās plaukstās un pēc tam maigi iemasē matos - ar serumu palīdzību ir iespējams kontrolēt matu izskatu pat visneparedzamākajos laika apstākļos.

Neizmanto matu suku

Nemēģini pēc mazgāšanas matu ķemmēt ar matu suku, jo tādējādi tu nemano radi dabīgu viļņojumu, kas kļūs redzams, kad mati paliks slapji. Tā vietā labāk atpiņķerē matus visā to garumā, izmantojot pirkstus vai matu ķemmi ar platiem sariņiem.

Zīda šalle matu gludumam

Ja tavi mati ir vakarā izmazgāti un iztaisnoti, pa nakti guli ar zīda šalli. Tas palīdzēs matiem būt gludākiem un taisniem, un nedaudz labāk sagatavotiem slapjam laikam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!