Foto: PantherMedia/Scanpix
Karstās vasaras dienās nekas nav tik patīkami, kā gozēties saulītē un laiku pa laikam nopeldēties atvēsinošā jūras ūdenī. Reti kura no mums gan aizdomājas, ka pelde jūrā ir ne vien patīkams atsvaidzināšanās, bet arī noderīgs skaistumkopšanas un veselības uzturēšanas līdzeklis.

Masāža

Jūras ūdeni var uzskatīt par sava veida masāžas birstīti, jo peldēšanās vai plučāšanās laikā nelielie viļņi masē kājas, tādējādi atbrīvojot muskuļus un mazinot sasprindzinājumu. Jau pēc pirmās peldes var sajust, ka āda kļuvusi mīksta, gluda un izlīdzinājusies.

Pretpumpu līdzeklis

Jūras ūdens ir labs antibakteriāls un dezinficējošs līdzeklis - tas diezgan īsā laikā tas palīdzēs atbrīvoties no jaunības gadiem raksturīgajām pinnēm, neatstājot rētas.

Peldēšanas jūrā labvēlīgi iedarbojas arī dažādu citu izsitumu gadījumā. Piemēram, sāļais ūdens palīdz mazināt niezi un apsārtumu pēc odu vai citu knišļu kodumiem, kā arī veicina ātrāku to sadzīšanu.

Veselīgi mati

Daudzas no mums peldēšanās laikā cenšas ūdenī nemērcēt matus, jo tie kļūst cieti, nepakļāvīgi un grūti izķemmējami. Taču nedrīkst aizmirst, ka jūras ūdens ir bagāts ar sāļiem un minerāliem savienojumiem, kas uz galvas ādu iedarbojas sausinoši un nostiprina folikulas, kam pateicoties, mati mazāk izkrīt un kļūst biezāki.

Ādas atjaunošana

Jūras ūdens veicina ādas virsmas attīrīšanu - atveras poras un ādas receptori absorbē sevī vērtīgos mikro un makro elementus – kāliju, kalciju, magniju, bromu un jodu, kuriem pateicoties āda izlīdzinās un iegūst veselīgu izskatu.

Balti zobi

Zobārsti iesaka muti skalot ar jūras ūdeni, jo tas satur krietni vairāk vērtīgu vielu kā zobu pasta ar jūras minerāliem, ka arī skābekli, kas veicina zobu dabisku balināšanu. Tiesa gan, pirms skalot muti ar jūras ūdeni, ir jāpārliecinās, vai tas ir tīrs.

Slaida figūra

Peldēšanās pati par sevi labvēlīgi ietekmē figūru, bet jūras ūdenī visi uzlabojumi notiek krietni efektīvāk. Ar jodu piesātinātais gaiss labvēlīgi ietekmē vairogdziedzera darbību, pateicoties kam normalizējas vielmaiņa un atbrīvoties no dažiem kilogramiem ir krietni vieglāk. 

Minerālu kompleksi aktivizē apmaiņas procesus un uzlabo asinsriti, veicina šūnu atjaunošanos. Tādejādi, peldoties jūras ūdenī, mazinās celulīta veidošanās.

Spēcīgi nagi

Atpūtas laikā ieteicams ierobežot nagu lakas izmantošanu nagiem, jo pateicoties jūras ūdenī esošo minerālsāļu iedarbībai, nagi vairs nebūs trausli un iegūs veselīgu mirdzumu.

Raksts tapis sadarbībā ar pirmo skaistumkopšanas industrijas servisa portālu Latvijā - www.intensa.pro.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!