Foto: PantherMedia/Scanpix

Ikdienā mūsu organismā uzkrājas dažādas šlakvielas, tādēļ mūsu labsajūtas un veselības dēļ to nepieciešams regulāri attīrīt. Ir cilvēki, kuri apgalvo, ka to itin viegli var izdarīt lietojot Japanā izgudrotos detoksikācijas plāksterus. To, kā ir patiesībā, un, vai tiešām šie toksīnus izvadošie plāksteri darbojas, skaidro portāls livestrong.com.

Vesela nakts laikā

Detoksikācijas plāksteru ražotāji visi kā viens apgalvo, ka viņu produkti atbrīvo mūsu organismu no kaitīgām šlakvielām. Vēl daži bilst, ka papildus tam plāksteri palīdz arī zaudēt svaru, uzlabot imūnsistēmu, regulēt asinsspiedienu, ārstēt depresiju un vēl daudzas citas slimības. Lai visas šīs brīnumainās lietas notiktu, tev atliek vien katru vakaru vesela mēneša garumā pirms gulētiešanas uz pēdām uzlīmēt plāksterus, kuri nakts laikā, kad pašatjaunojies, izvadīs visas indīgās vielas. To, cik daudz to ir tavā organismā, uzskatāmi var redzēt no rīta, kad plāksteri noņem – jo tas melnāks, jo piesārņotāks esot tavs organisms.

Patiesība vai mīts?

Plāksteru izplatītāji uzsver, ka viņu brīnumlīdzeklis sastāv tikai no dabīgām vielām, piemēram, augiem, koksnes etiķa un turmalīna. Tomēr tam, ka detoksikācijas plāksteri tiešām atindē organismu un nerada veselības riskus, nav nekādu zinātnisku pierādījumu. Tādēļ, pirms iegādājies detoksikācijas produktus, vispirms apdomā, vai tiešām nepieciešams tērēt naudu nepārbaudītiem līdzekļiem, ja organismu no šlakvielām var attīrīt arī citos veidos. Pirmkārt, ņem vērā, ka dabīgi toksīnu izvadītāji ir mūsu pašu aknas un nieres. Otrkārt, no kaitīgām šlakvielām organismā vari atbrīvoties, regulāri dzerot tējas.

Konsultējies ar ārstu

Detoksikācijas plāksteri nav panaceja, tādēļ neizmanto tos cukura diabēta, sirds, asinsvadu un citu nopietnu veselības problēmu ārstēšanai. Ja tev tomēr ir vēlme tos izmēģināt, pirms iegādes noteikti konsultējies ar savu ārstējošo ārstu un izstāsti viņam savu vēlmi. Speciālists, kurš zina tavu slimības vēsturi un organisma īpatnības, spēs vislabāk noteikt, vai ir vērts tērēt naudu un laiku šādiem produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!