Foto: PantherMedia/Scanpix

Viens no brīžiem, kad ādas kopšanai ir jāpievērš pastiprināta uzmanība, ir fizisko aktivitāšu laikā. Kura gan nevēlas, lai viņas āda būtu tīra un nevajadzētu satraukties par aknes rašanos un citiem defektiem uz sejas un pārējā ķermeņa? Lai noskaidrotu, kā rūpēties par savas ādas veselību sportošanas laikā un pēc tam, piedāvājam ieskatīties allwomenstalk.com sagatavotajos ieteikumos.

Bez meikapa

Viena no biežākajām kļūdām, ko mēdzam pieļaut, ir meikapa atstāšana uz sejas sportošanas laikā. Taču to nevajadzētu darīt, jo ādai, lai tā sevi spētu pasargāt, fizisko aktivitāšu laikā vajadzētu būt tīrai. Tad ja vingrosi ar kosmētiku, ir ļoti liela iespēja aizsprostot poras, kas var novest pie izsitumu rašanās.

Lieto galvas apsēju

Tev fizisko aktivitāšu laikā nav jāatsakās no laba izskata. Izvēlies galvas banti, kas sader ar tavu ietērpu un ļauj tev justies pozitīvi par to, kā izskatās tavi mati. Papildus tam, ka matu apsēji izskatās vizuāli labi, tie palīdz turēt tīras tavas poras, lai tev nebūtu jāuztraucas par piņņu un izsitumu rašanos.

Notīri aprīkojumu

Ja tu plāno vingrot trenažieru zālē, nēsā līdzi paciņu ar antibakteriālajām salvetēm, ar kurām notīri jebkuru trenažieri, ko grasies izmantot. Tā tu pasargāsi savu ķermeni no baktēriju un mikrobu nokļūšanas tavā organismā un tev nebūs jāuztraucas par ādas infekcijām vai citām tamlīdzīgām lietām.

Mazgā rokas

Uzreiz pēc treniņa nomazgā rokas. Tādējādi tu notīrīsi ne vien sportošanas laikā uzņemtās baktērijas un mikrobus, lai tie nenokļūtu uz tavas sejas, kas ir pirmārais veids, kā var palikt slims. Pat, ja pirms vingrošanas esi notīrījusi aprīkojumu, tev pēc tā ir obligāti jānomazgā rokas, lai izvairītos no ādas infekciju un dažādu slimību saķeršanas.

Ieej dušā

Pēc treniņa ilgi būt palikt sasvīdušajā ietērpā ir ļoti kaitīgi tavai ādai, jo tas palielina risku dabūt ādas izsitumus.

Lai atbrīvotos no sviedriem un pasargātu savu ķermeni no mikrobiem un baktērijām, pēc vingrošanas ej dušā. Kā arī, izmantoto dvieli pēc tam noteikti noliec netīrās veļas kaudzē - nākošajā sportošanas reizē ņem jaunu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!