Foto: Shutterstock

Ja esi labas kafijas cienītājs un mīli apmeklēt kafejnīcas, iespējams, arī savās mājās un virtuvē pa laikam vēlies sajust to rosīgo atmosfēru un aromātiskās kafijas smaržu, kas valda tavā mīļākajā vietā pilsētā. Izrādās, nepieciešami tikai daži pārdomāti interjera elementi, lai virtuvē uzburtu neparastākas mājām piemērotas sabiedrisko telpu sajūtas, raksta portāls "Houzz".

1. Izvēlies leti un augstos krēslus

Tev ir paveicies, ja virtuve ir aprīkota ar augstu bāra leti un piemērotiem krēsliem. Šāds interjera elements dod iespēju viesiem “piesēst” un aprunāties ar nama māti, mājinieki pie letes var pārlapot jaunākos preses izdevumus, dzerot rīta kafiju. Leti ierīkot nav sarežģīti - nepieciešams brīva virtuves siena un piemērota materiāla un izmēra plātne, kuru vajadzības gadījumā var nokrāsot izvēletajā krāsā. Arī augstos krēslus var iegādāt vai ikvienā mēbeļu veikalā. Neaizmirsti pieskaņot šos jaunos virtuves “iemītniekus” pārējam interjeram.

2. Tāfele ar ēdienkarti

Mūsdienās grūti būs atrast vietu, kur dzērienu un gardumu piedāvājums nebūs ieraugāms uz kafejnīcas sienām, visdrīzāk ar baltu vai krāsainiem krītiņiem uzrakstīts uz melnas tāfeles. Līdzīgi vari rīkoties mājās - tev pat nav nepieciešama īsta tāfele, vari izlīdzēties ar īpaši līmēšanai uz sienas domātu “tāfeles papīru”. Turklāt tam var būt arī funkcionāla nozīmē - uzraksti uz tāfeles, ko gatavosi vakariņās, kādus gardumu gatavosiet kopā brīvdienās vai īpašu ēdienkarti īpašiem ciemiņiem. 

3. Apsver mūsdienīga kafijas automāta iegādi

Ja esi īstens kafijas mīļotājs, noteikti savu iemīļoto dzērienu negatavo karstam ūdenim pievienojot pāris karotes šķīstošās kafijas. Ja vēlies arī mājās uzmeistarot īsteni aromātisku kafiju, laiks padomāt par labas kvalitātes kafijas automāta iegādi. Tu varēsi ne vien baudīt savu mīļāko lati vai espresso jebkurā diennakts laikā, neizejot no mājas, bet arī cienāt savus viesus ar visgardākajiem pašu gatavotiem dzērieniem. Neaizmirsti arī par kafijas automāta dekoratīvo funkciju - tas greznos tavu virtuvi, tādēļ, izvēloties kafijas automāta formu un modeli, piedomā, lai tas dabiski iekļautos pārējā interjerā.

4. Padomā par sienām, durvīm un grīdu

Ja esi nobriedis drastiskām pārmaiņām, ir laiks pieķeriem pie grīdas un durvīm. Noteikti esi pamanījis, ka lielā daļā kafejnīcu vismaz vienas durvis ir divviru - arī tavā virtuvē šāds elements ienesīs kafejnīcas sajūtu, turklāt varēsi viegli ieiet telpā arī ar kafijas krūzi katrā no rokām, jo divviru durvīm rokturu nav. Savukārt grīdu var iekārtot itāļu retro kafejnīcu stilā - ar rūtotu melnbaltu flīžu grīdu, kas nekad nav izgājušas no modes. Tāpat sienām piestāvēs atklātu ķieģeļu elementi.

5. Neparasti - mīkstās mēbeles virtuvē

Ja virtuves platība to atļauj, vari izdarīt ko pavisam neparastu - virtuvē novietot mīksto dīvānu. Pēc neilga brīža redzēsi, cik ērts ir jaunizveidotais atpūtas stūris - tajā uzreiz gribēsies ieritināties ar karstu kafijas krūzi rokās un mīļāko grāmatu blakus. Dīvāns virtuvē ir arī ciemiņu magnēts, jo kurš gan nevēlas patērzēt ar nama māti vai nama tēvu, sēžot mīkstajās mēbelēs?

6. Retro plakāti atmosfēras radīšanai

Ja esi franču stila kafejnīcu mīļotājs, tad padomā par retro stila elementu ieviešanu arī savā virtuvē - interneta veikalos atrodams plašs vintage stila plakātu piedāvājums. Turklāt daudzi no tiem līdz mūsdienām nonākuši tieši no sabiedriskās ēdināšanas telpām, tādēļ labi sasaucas ar virtuves tematiku un dabiski iekļausies tavā jaunajā virtuves interjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!