Foto: Shutterstock
Sākoties apkures sezonai un pamazām krītoties gaisa temperatūrai, klāt ikgadējā problēma, ar ko skaistumkopšanā saskaras liela daļa sieviešu – sausā gaisa un temperatūras svārstību ietekmē mati elektrizējas un kļūst praktiski neieveidojami. Ja arī tevi šī problēma kaitina, iepazīsties ar portāla womenshairabout.com apkopotajiem ieteikumiem!

Vairāk mitrināšanas

Gada aukstās sezonas laikā mitrinoša un barojoša kondicioniera regulāra lietošana ir svarīgākais matu kopšanas noteikums. Jo mitrinātāki un mazāk sausi būs mati, jo retāk tie elektrizēsies. Tāpēc ik dienas uzklāj līdz pakauša vidusdaļai kondicionierus un balzamus, kas nav jāizskalo, bet matu mazgāšanas laikā neskopojies ar kondicionieriem, maskām un eļļām.

Matu laka

Lai elektrizēti mati neslietos debesīs un frizūra neizjuktu jau pirmajās minūtēs pēc ieveidošanas, investē kvalitatīvā matu lakā, kas fiksēs, bet nepadarīs matus taukainus un nespodrus. Lai mazinātu statisko elektrību, vari laku uzsmidzināt arī uz matu sukas.

Eļļas

Lai mati būtu gludāki, mirdzošāki un savāktāki, uzpilini pāris pilienu iecienītās eļļas uz plaukstas un vienmērīgi ieklāj to matu galos. Tas piešķirs gan veselīgu spīdumu un baros matus ikdienā, gan novērsīs elektrizēšanos.

Veidošanas un mazgāšanas līdzekļi

Ja matu sausums un elektrizēšanās ir tava lielākā problēma, investē piemērotā matu kosmētikā, kas ne tikai novērsīs statisko elektrību, bet arī padarīs matus veselīgākus.

Veidošana ar karstumu

Ja esi iecienījusi matu lokošanu, taisnošanu un fēnošanu, nekādā gadījumā neaizmirsti par līdzekļiem, kas matus pasargā no karstās temperatūras. Ja būsi tos lietojusi, pastāvēs arī krietni mazāka elektrizēšanās iespēja.

Mazgā matus retāk

Zināms, ka matu mazgāšana katru dienu nav ieteicama, jo sausina matus un galvas ādu. Tā rezultātā mati kļūst sausāki, plānāki un lūst, likumsakarīgi arī vairāk elektrizējoties. Novērs to, matus mazgājot ne biežāk kā reizi trīs dienās.

Maini ķemmes

Ja lieto plastmasas ķemmi, nomaini to pret koka, metāla vai dabisko saru suku. Tāpat matus būs vieglāk ieveidot, ja ķemme būs ar retiem sariem, tā mazinot statisko elektrību.

Gaisa mitrināšana

Mitrāks gaiss būs patīkamāks ne tikai elpošanai, bet arī vairos tavu skaistumu. Ja līdzekļu speciāla gaisa mitrinātāja iegādei nav – novieto radiatora tuvumā bļodu ar ūdeni, kas iztvaikos, tā mitrinot gaisu.

Apavi

Lai cik neticami tas arī neizklausītos, viens no labākajiem veidiem, kā mazināt statisko elektrību, ir izvēlēties nevis gumijas, bet gan ādas apavus un čības. Zināms, ka gumija nevada elektrību, tāpēc tā koncentrēsies tavos matos, radot elektrizēšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!