Foto: Shutterstock
Tumšais novembris tā vien vilina laiku pa laikam iegriezties kādā solāriju studijā, lai pasildītos mākslīgajā saulītē un atsvaidzinātu, iespējams, pelēcīgo ādas toni ar iedegumu. Ja sauļošanās ir viens no taviem skaistumkopšanas rituāliem, iepazīsties ar ekspertu sagatavotajiem ieteikumiem, ko der atcerēties pirms ļaušanās mākslīgās saules stariem.

Vai iedegusi āda joprojām ir modē?

Ne vienmēr sauļošanās ir saistīta ar modi, bet ļoti bieži ar labu pašsajūtu, veselību, izskatu. Tās sievietes, kas vasarā izbaudījušas saulīti, noteikti piekritīs, ka iesauļota āda izskatās veselīgāka un uzskatīs, ka iedegums joprojām ir modē.

Savukārt tie, kas arī vasarā izvairījušies no saules stariem, uzskatīs, ka pievilcīgāks ir aristokrātiskais bālums. Šis ir gadsimts, kad modē ir justies ērti un dzīvot saskaņā ar sevi.

Spriežot pēc solāriju studiju apmeklējuma, sauļošanās joprojām ir modē! Turklāt liela daļa cilvēku sauļojas visu gadu - mēreni un vienmērīgi nevis intensīvi un sezonāli, kas apstiprina to, ka tie, kam patīk iedegums, to vēlas vienmērīgu visu cauru gadu.

Daudzu sieviešu arguments attiecībā uz sauļošanos, ir tāds, ka viņām vienkārši nepatīk savas ādas dabīgais tonis, bet brūnums ādai nenoliedzami piešķir veselīgu izskatu. Kādas ir alternatīvas ādas toņa uzlabošanai, lai nebūtu jāsauļojas?

Alternatīva ir pašiedeguma līdzekļi- gan Spray Tan izsmidzināmais iedegums, gan mājas apstākļos lietojami pašiedeguma krēmi. Izvēloties kādu no šīm alternatīvām, svarīgi pirms tam ādu attīrīt un izvēlēties kvalitatīvu pašiedeguma līdzekli, kas neatstāj svītras un pleķus. Gaišai ādai un pirmo reizi izmantojot pašiedeguma līdzekļus, noteikti vajag izvēlēties produktu ar nelielu bronzeru daudzumu.

Kā atrast savu ideālo ādas toni, lai nepārforsētu ar sauļošanos un neizskatītos slimīgi bāla?

Ja iedegumu izvēlaties iegūt solārijā vai saulē, svarīgi pirms sauļošanās sākšanas, noteikt savu ādas tipu un sastādīt pareizas sauļošanās plānu, lai nenodarītu ļaunumu veselībai un iedegumu iegūtu pakāpeniski.

Sauļojoties pēc plāna, jebkurā brīdī, kad esat ieguvis sev vēlamo ādas toni, turpmāk sauļojaties ne biežāk kā reizi 10 dienās, lai noturētu iegūto iedegumu. Svarīgi atcerēties, ka, vienalga, vai āda ir iesauļota, vai nesauļota, labi var izskatīties tikai kopta āda. Tiem, kas sauļojas, par ādas kopšanu ir jārūpējas pastiprināti.

Dažas būtiskas lietas pirms sākam sauļoties:

1. Pārliecinieties par ādas veselību un stāvokli.

2. Nosakiet savu ādas tipu.

3. Sastādiet sauļošanās plānu.

Lai iegūtu pamatiedegumu, pirmās 3-4 reizes sauļojaties katru 2. dienu, bet pēc tam - ne biežāk kā 1 reizi 10 dienās. Kopā nepārsniedzot 52 sauļošanās reizes gadā.

Izvēlaties tikai drošus solārija pakalpojumu sniedzējus un solārijus, kur UV starojums ir atbilstošs Eiropas normai 0.3W/m2. Solārijos ar Eiropas normai atbilstošām lampām būs jāsauļojas apmēram 5 minūtes ilgāk, iedegums veidojas lēnāk, bet ir dziļāks un noturīgāks, apdegšanas risks ir samazināts līdz minimumam.

Dokumentāciju par lampu atbilstību un lampu nolietojuma pakāpi jautājiet solārija personālam, tās ir jūsu tiesības. Sauļojoties vienmēr lietojiet UV staru aizsargbrillītes un pirms sauļošanās noņemiet dekoratīvo kosmētiku.

4. Solārijā lietojiet sauļošanās kosmētiku, kas paredzēta solārijam, kas ir atbilstoša jūsu ādas sagatavotībai un vecumam.

5. Gan uzreiz pēc sauļošanās, gan katru dienu pēc vannas vai dušas lietojiet pēc sauļošanās mitrinātāju. Tā atjaunosiet sauļošanās laikā zaudēto ādas mitruma līmeni, iedegums būs dziļāks un noturīgāks.

Kādus papildlīdzekļus lietot sauļošanās cienītājām? Vai vērts dzert burkānu sulu, dažādus sauļošanās vitamīnus, kas savairojušies aptiekās?

Svarīgāk par burkānu sulu sauļošanās cienītājiem ir dzert pietiekamu ūdens daudzumu katru dienu. Protams, burkānu sula nenāk par ļaunu un dabiski vitamīni organismam ir nepieciešami. Tomēr, lai no burkānu sulas dzeršanas uzlabotu ādas toni, ir jāizdzer neveselīgi liels tās daudzums un ādas tonis var būt dzeltenīgi oranžīgs.

Tiem, kas sauļojas saulē, solārijā vai iedegumu iegūst ar pašiedeguma līdzekļiem, nav nepieciešamība papildus lietot nekādus mākslīgi radītus „sauļošanās vitamīnus”, ja vēlaties, lai iedegums ir dabisks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!