Mainoties gadalaikiem, tiem pielāgojas arī mūsu organisms. Šai sakarā, tuvojoties ziemai, aktuāla kļūst gan matu elektrizēšanās, gan citas kaitinošas parādības, kas maitā mūsu skaistumu. Lai no tām izvairītos, iepazīsties ar womenandhome.com sagatavotajiem ieteikumiem!

Cepures un mati

Rudens un ziema ir lieliskākais laiks cepuru valkāšanai. Adītas beretes un elegantas platmales… Tās lieliski papildina tēlu, tomēr rada arī nepatīkamu blakus efektu – matu elektrizēšanos.

Lai no tā izvairītos, eksperti iesaka pirms cepures vilkšanas pilnībā izžāvēt matus, kā arī garo matu īpašniecēm tos vēlams savīt mezglā pirms cepures uzlikšanas. Tāpat var noderēt vēl kāds triks – lai mati elektrizētos mazā, pārliec tos uz pretējo pusi, kā frizūru sakārto ikdienā, un pēc cepures noņemšanas atkal saķemmē tos uz pareizo sānu.

Sejas tīrīšana

Ziemas laikā sejai nepieciešama aizsardzība, tāpēc attīri ādu ar mīkstinošu un barojošu krēmveida pieniņu, kas to nesausinās. Nekādā gadījumā nemazgā seju ar ziepēm un netīri ādu ar spirtu saturošiem līdzekļiem!

Rokas

Roku āda sievietes patieso vecumu nodod pirmā. Aizsargā to, valkājot cimdus, tā pasargājot arī nagus un ienadžus. Starp citu, ja tev ir sausa roku āda, to, iespējams, izraisa antibakteriālo līdzekļu lietošana roku dezinficēšanai. To vietā ziemā ieteicams rokas vienkārši nomazgāt un ieziest ar krēmu.

Lūpas

Ja esi iecienījusi lūpu spīdumus, ziemā tomēr ieteicams tos nomainīt pret vaskainākas tekstūras balzamiem, kas tās pasargās no aukstuma efektīvāk. Lūpu āda ir visplānākā visā mūsu ķermenī, tāpēc arī visjutīgākā. Lai to lieki nekairinātu, gada aukstajā sezonā izvēlies kosmētikas līdzekļus no dabiskām izejvielām un izvairies no spēcīgiem aromātiem, kā arī mentola.

Ūdensnoturīgā kosmētika

Ūdensnoturīgu kosmētiku vari lietot ne tikai vasarā, bet arī ziemā, kad grimam jāsadzīvo ar vēju un slapju sniegu. Īpaši noderīga būs skropstu tuša, kas pasargās tevi no pandas acīm un izbojāta izskata jau dienas pirmajā pusē, dodoties uz darbu.

Pēdas

Par pēdām ir jārūpējas ne tikai vasarā! Veic pedikīru salonā vai mājās, neļaujot papēžu ādai sasprēgāt, kā arī sakopjot nagus un veltot uzmanību kutikulām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!