Foto: Shutterstock

Laiks skrien vēja spārniem, un, lai arī šķiet, ka pavisam nesen prognozējām gaidāmā zirga gada tendences virtuves interjerā, šobrīd jau varam jau atskatīties uz drosmīgu krāsu izvēli, jaunu stilu parādībām un radošu akcentu ieviešanu virtuves interjerā.

Baltā klasika

Klasika paliek klasika, un baltas krāsas virtuve šajā gadā nebija reta parādība. Tīrā krāsa, neapnīkošā noskaņa un perfektā tīrība aizvadītajā gadā bijusi tīkama vairumam dizaineru, tāpēc šāda izvēle virtuves interjera veidošanā bija sastopama gan modernos pilsētu dzīvokļos un mājās, gan arī klusajās nomalēs un laukos, kur kādreiz baltas virtuves ieviešana šķitusi neiederīga. Balta krāsa nekad neiziet no modes, un to pierāda arī 2014. gada tendences virtuves interjerā.

Angļu klasiskais un skandināvu atturīgais stils

Lai arī ar katru gadu parādās arvien jaunas stila ievirzes virtuves interjerā, šogad īpašu pieprasījumu pēc sevis pieteicis angļu klasiskais un skandināvu atturīgais stils. Baltu sienu krāsojums, ar strīpainiem vai puķainiem ziedu motīviem drukātas tapetes, koka mēbeles, mājīgi interjera priekšmeti un iekārtojums ar pārbagātības tendenci ir tas, kas raksturo angļu klasiku virtuvē. Savukārt skandināvu dizainam piemīt tīras un dabiskas krāsas, lakonisms, funkcionalitāte un vienkāršība, kas tiek izcelta ar dizaina akcentiem. Skandināvu stila pieprasījums ir aktuāls arī tāpēc, ka tā ieviešana ir viena no draudzīgākajām naudas maciņam, tāpēc šajā gadā tas ticis ieviests ne vienā vien mājoklī.

Koka klātbūtne

Laikā, kad cilvēki arvien vairāk pievēršas būt saskaņā ar dabu, arī virtuves interjera tendencēs parādās dabisku materiālu izvēle. Koks piestāv visam, tāpēc aizvadītajā gadā redzēti visdažādākie savienojumi ar koku. Lai arī dabiska koka virtuves izveide prasa daudz vairāk laika, cilvēki to novērtē un rezultātu arī iemīlējuši, jo tas spēj pieskaņoties gan modernam interjeram, gan mājoklim ar vēsturisku atmosfēru. Turklāt šogad koka interjera ieviešanā dominē kafijas toņu izvēle, tādā veidā pielāgojoties gan gaišākas, gan tumšākas krāsas atzinējiem.

Tumšais dramatisms

Pretēji klasiski baltajai un koka dabiskajai klātbūtnei, šajā gadā virtuves interjera tendences papildināja arī pastiprināta tumšo krāsu izvēle virtuvē. Ja pirms pāris gadiem melnas krāsas virtuves iekārtojums šķita kaut kas pilnīgi neiedomājams, tad pēc 2014. gada tas vairs nešķiet nekas dramatisks. Ar pareiziem akcentiem, atbilstošu apgaismojumu, drosmīgiem interjera priekšmetiem un papildinošiem dizaina elementiem arī tumšāko krāsu ieviešana virtuvē var būt acīm baudāma.

Kontrasts starp senatnīgo un moderno

Līdz ar jaunu tendenču parādīšanos, rodas vēlme saglabāt un atgriezt interjerā arī vintāžas stila elementus, tāpēc šajā gadā arvien vairāk parādījās moderna iekārtojuma papildinājums ar senatnīgumu, kas rezultātā tiek dēvēta par mūsdienīgu aktualitāti - rustic stilu. Piemēram, vecas, nobružātas sienas ne vienmēr ir perfekti gludi jāapstrādā, tās itin labi piestāvēs modernam virtuves iekārtojumam. Tāpat senatnīgā plauktā lieliski izskatīsies moderni, spoži trauki, kas ar kontrastu iekārtojumu padara īpašu. Šāds stilu apvienojums gan nav vispieprasītākais, jo to ievieš vien drosmīgākie mājokļa ieviesēji, taču šajā gadā šī tendence kļuvusi ievērojami aktuāla.

Akcenti

Dizaina priekšmetiem un interjera papildinājumiem vienmēr bijusi īpaša nozīme, un 2014. gads kārtējo reizi apstiprināja, ka ar pāris elementiem interjers var iegūt pavisam jaunu skatījumu. Tie var būt ziedi, mākslas darbi, augļi traukā, dekoratīvi priekšmeti, krāsaini bāra krēsli, trauki, virtuves iekārtojumā kādu durtiņu atšķirīga krāsa vai arī tukši bilžu rāmji pie sienas – radošā vaļa ļauj izpausties dažādi, un katrs to pielieto pēc saviem ieskatiem, tāpēc visiem šajā gadā kopīgs ir bijis tieši radošums un spēja to izmantot pēc saviem ieskatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!