Foto: Getty/Imaxtree/Cosmopolitan
Pērnajā gadā milzu slavu iemantoja sejas konturēšana un uzacu akcentēšana, kas, jāatzīst, ne vienmēr sniedza vēlamo efektu. Šogad šīs tendences, līdz ar citām, ir palikušas pagātnē, 2015. gadā modes aktualitāšu saraksta augšgalā ierindojoties dabiskumam, vēstī "Cosmopolitan". Uzzini, no kādiem skaistuma trendiem vēl atvadīties un kā posties jaunajā sezonā!

Vienā pusē noskūti mati

Tā vietā lieto matu kuplumu palielinošus līdzekļus, ieveido tos brīvi krītošos viļņos un aizspraud uz vienu sānu, otrai pusei izmantojot visparastāko matu sprādzi, ko nemanāmi paslēp starp matu šķipsnām.

Pārmērīgi izteiksmīgas lokas

Lokšķēru vietā izmanto taisnotāju, ar to ieveidojot viegli viļņainus matus. Neaizmirsti par fiksējošu un spīdumu piešķirošu matu laku!

Acīmredzama sejas konturēšana

Pērnajā gadā sejas konturēšana kļuva par īstu sensāciju, tomēr no biezā grima slāņa stilisti un skaistumkopšanas eksperti tomēr iesaka atturēties. Tā vietā lieto izgaismotāju, matējošu pūderi un prasmīgi ieēno vajadzīgos sejas izliekumus!

Milzu skropstas

Lai mākslīgās skropstas neizskatītos acīmredzami liekas, izcel acis ar skropstu tušu un pieliekamo skropstu pušķīšiem, ko pielīmē tikai acs ārējam kaktiņam!

Nedabiska lūpu kontūra

Lai lūpu zīmuļa vilktā kontūra neliktu tev izskatīties kā klaunam, uzmanies ar nedabisku līniju krāsošanu. Pilnīgāku lūpu efektam ieteicamāks būs lūpu krāsas un spīduma apvienojums, kas radīs vizuāli ticamāku efektu.

Zirgaste galvas vidū

Augstas zirgastes vietā, kas teju savelk tavas acis, neļaujot tās aizvērt, uzsien nekārtīgu asti pakauša apakšējā daļā aptuveni vienā līnijā ar vaigu kauliem. Tā ne tikai padarīs tavu seju vizuāli slaidāku, bet arī izskatīsies krietni elegantāk.

Dramatiski melnas dūmakainas acis

Tā vietā, lai uz plakstiņiem uzķepētu divus melnas krāsas klučus, ieēno tos, veidojot dabisku toņu pāreju no gaišākās krāsas uz tumšāko. Tāpat neaizmirsti par apakšējā plakstiņa nokrāsošanu vai vismaz skropstu līnijas ietonēšanu!

Nedabiski gari pieliktie mati

Beidzot atvadies no mākslīgajām zirgastēm un matiem uz klipšiem vai pieaudzētajām šķipsnām. Dabiski, brīvi krītoši un veselīgi mati ir nezūdošs trends!

Uzzīmētas uzacis

Ne velti internetā atrodamas neskaitāmas galerijas ar neveiksmīgākajiem uzacu krāsošanas piemēriem – mākslīgi loki un asi stūri izskatās absurdi un smieklīgi. Izvairies no ļoti akcentētām uzacīm un atklāj to dabisko formu un matiņu krāsu.

Lavandas krāsas mati

Neparastas krāsas mati bija pērnā gada hits, tomēr nu to vietā ir ienācis dabiskums. Izvairies no sintētiskiem un acīmredzami nedabiskiem toņiem!

Bronzas krāsas āda

Iedegums nav modē jau vairākus gadus! Nebaidies no savas bālās ādas, akcentējot to ar vaigu sārtumu un piemērota toņa lūpu krāsu!

Ombrè

Arī šim skaistuma trendam vari teikt ardievas – šosezon modē ir dabiskas krāsu pārejas, matiem krītot šķipsnās, nevis toņu savienošana, tiem pārejot no tumšākā uz gaišāko starp matu saknēm un galiem.

3-D manikīrs

Mākslīgi dārgakmeņi un gliteri uz nagiem ir pagātnē! To vietā lako nagus dabiskos toņos vai košās krāsās, taču neaizraujoties ar papildus rotājumiem!

Asas lainera līnijas

Lai gan tās pērn skaitījās īpaši modernas, vien retā sieviete devās sabiedrībā ar asām lainera kontūrām uz plakstiņiem. Labā ziņa ir tāda, ka šosezon tās vairs nav aktuālas, vietu ieņemot tradicionālajai kaķacs imitācijai.

Melna lūpu krāsa

Melnās lūpu krāsas vietā izvēlies tumšu ogu krāsas toni, kas piestāvēs krietni labāk un lieliski izskatās visiem ādas toņiem.

Milzu copes

Copes, kas atgādina kūkas un veidotas ar palīglīdzekļiem ir pagātne! To vietā modē nākuši nekārtīgi, dabiski matu mezgli pakauša apakšējā daļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!