Foto: Shutterstock
Smaržas ir viena no svarīgākajām stila sastāvdaļām. Tās pauž mūsu personību, informē apkārtējos par mūsu gaumi, kā arī teicami papildina sievietes tēlu. Šai sakarā piedāvājam viltības, kas noderēs, lai smaržu noturība saglabātos ilgāk un to aromāts nekļūtu vecs nepareizas uzglabāšanas dēļ. Ieteikumus apkopojis portāls www.goodhousekeeping.com.

Uzklāj ādai mitrinošu losjonu bez smaržas

Pirms smaržu uzpūšanas mitrini ādu! Sausa āda aromātu noturēs īsāku laiku, savukārt mitrināta un pat nedaudz taukaina āda smaržas ļaus sajust vēl ilgi pēc to uzpūšanas.

Uzglabāšana

Ja nevēlies, lai smaržas paliktu vecas, neturi tās vannas istabā un citās siltās vietās. Karstums, tieša gaisma un mitrums mazina aromāta kvalitāti un noturību, tāpēc smaržām piemērotākā vieta būs vēsa un tumša.

Kad iesmaržoties?

Uzpūt smaržas ķermenim uzreiz pēc dušas un pirms apģērbšanās. Mitrā āda ļaus aromātam labāk iesūkties, kā arī smaržas neatstās traipus uz apģērba un nekaitēs rotaslietām.

Neberzē locītavas

Bieži vien pēc smaržu uzpūšanas sievietes saberzē plaukstu locītavas vienu pret otru. Tas nav ieteicams, jo šajā gadījumā aromāta pamatnotis izgaro ātrāk.

Kā iesmaržināt matus?

Ja pūtīsi smaržas tieši uz matiem, tie kļūs sausi tām pievienotā alkohola dēļ. Lai no tā izvairītos, iesmaržini ķemmi un tad izsukā ar to matus!

Taupīšana

Lai smaržu pēdējās pilītes neietu zudumā vien tāpēc, ka tās vairs nevari iepūst, atskrūvē pudelītes korķi un ielej smaržas krēmā, kam nav pievienotas aromatizējošas vielas.

Kā atbrīvoties no aromāta?

Ja testē smaržas un esi iepūtusi aromātu, kas tev nepavisam nepatīk, likvidē to, ādu notīrot ar kosmētikas noņēmēju vai vienkārši mitro salveti.

Smaržas noteikšana

Lai saprastu, vai tikko izmēģinātās smaržas šķiet patīkamas, pagaidi, līdz tās nožūst. Tāpat atceries, ka viens aromāts uz vairāku cilvēku ādas var smaržot pat ļoti dažādi!

Prāta nomierināšanai

Lai miegs būtu saldāks, iesmaržini spilvenu ar nomierinošiem aromātiem – piemēram, lavandu vai rožu. Tas nomierinās prātu un ļaus tev atslābināties.

Skapja atsvaidzināšanai

Lai drēbes jauki smaržotu, vari skapī ielikt aromātiskas ziepes vai pat vannas bumbu ar izteiktu aromātu. Tas iesmaržinās apģērbu, kā arī pasargās to no kodēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!