Foto: Reuters/Scanpix
Par pērnā gada skaistuma un modes trendiem, no kuriem šogad vērts atsacīties, jau vēstīts. Taču kādas grima aktualitātes tad šosezon ir vērts izmēģināt aizgājušo vietā? Portāls beautyhigh.com piedāvā skaistuma tendences, ar ko šogad vērts paeksperimentēt vismaz vienreiz.

Krāsains laineris

Ļauj sev uz mirkli atgriezties astoņdesmitajos! Tādu zīmolu kā "Fendi", "Max Mara" un "Honor Spring" skatēs modeles, demonstrējot jaunākās kolekcijas, modes entuziastus informējušas arī par šī gads tendenci grimā – krāsainām līnijām, kas ar laineri novilktas gar augšējā plakstiņa skropstu līniju. Jāatzīmē, ka īpaši aktuāls ir elektrozilais tonis.

Grafika

Tā vietā, lai vilktu rūpīgas līnijas, iezīmē augšējā un apakšējā plakstiņa vidusdaļu vai iekšējo stūrīti ar īsu lainera līniju – tāpat vari izpausties arī ar acu ēnām, ietonējot tikai acu kaktiņus.

Askētisks manikīrs

Ja vēlies ieviest jaunas vēsmas manikīrā, atsakies no rūpīga lakojuma un zīmējumiem, to vietā izmēģinot franču manikīru ar nelieliem akcentiem, piemēram, kontrastējošas krāsas līnijām.

Jauna pieeja dūmakainām acīm

Aizmirsti par toņu sapludināšanu – novelc biezu līniju ar acu zīmuli vai laineri gar augšējo plakstiņu un papildini to ar intensīvas krāsas ēnām, piemēram tumši zilo toni.

Zemā aste

Viens no vieglāk ieveidojamajiem matu sakārtojumiem, kas jebkad izdomāts – zemā aste piestāvēs gan gariem un taisniem, gan īsiem un viļņainiem matiem.

Mitro matu efekts

Ar putu palīdzību matus vari ieveidot tā, ka tie izskatās gluži kā vasarā, tev atgriežoties no pludmales. Un, ja esi īpaši drosmīga, vari izmēģināt arī želeju, kas radīs izteiktu slapjo matu efektu.

Pasteļu krāsas acu ēnas un uzacis

Iestājoties pavasarim, izmēģini maigi rozā, bēšu un gaiši dzeltenu toni acu ēnām, savukārt gaiši pelēku krāsu vari plānā kārtiņā uzklāt uzacīm – tieši oriģinālas krāsas uzacis skaitās viens no jaunās sezonas hitiem.

Ziedi

Kuplie ziedu kroņi ir noiets etaps un derēs vien festivāliem, taču ikdienā, pošoties kādam īpašam pasākumam, matos droši vari ievīt ziedus – neuzkrītoši un tērpam pieskaņoti, tie lieliski papildinās tavu tēlu.

Ogu krāsas lūpas

Tumši sārtas lūpas ar violetu nokrāsu ir viens no trendiem, kas tev noteikti jāizmēģina! Tas būs neuzkrītošāks par ierasti sarkano toni, bet tikpat efektīgs.

Saskaņotas lūpas un nagi

Lai iegūtu pavasarīgu un modernu izskatu, lūpu krāsu vari saskaņot ar nagu laku, izvēloties, piemēram, pasteļkrāsas toņus.

Izspūruši mati

Princešu lokas jau sen ir pelnījušas tikt aizmirstas, apgalvo frizieri, to vietā iesakot matus veidot nekārtīgos viļņos. Visvieglāk to būs panākt, ejot gulēt ar copē savirpinātiem matiem, kuros ieklātas putas. No rīta izretini tos ar pirkstiem un nofiksē ar laku.

Metāliskie toņi

Ēnas, nagu lakas, lūpu spīdumi – izmēģini zelta, sudraba vai bronzas toņus savā grimā, pošoties uz ballīti, kur vari atļauties košāku izskatu.

Celiņš

Pāršķir celiņu, nomainot ierasto sānu variantu pret celiņu, kas izšķirts tieši galvvidū. Tas, starp citu, ir veselīgi arī matiem, jo ilgstoša celiņa šķiršana uz vienu un to pašu sānu rada nevienmērīgu matu biezumu.

Jaunības svaigums

Ja ar grimu esi uz "Jūs", tev pietiks vien ar vazelīnu un skropstu tušu, lai izskatītos pievilcīgāk – uzklāj vazelīnu uz vaigu galiem, uzacu kaula, zoda vidus daļas un lūpām, savukārt skropstas ietonē ar tušu. Tu būsi gatava pāris minūtēs un izskatīsies jauneklīga un svaiga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!