Sestdien, 21. martā, aizvadīta Rīgas Modes nedēļas 22. sezonas noslēdzošā diena, kurā savas jaunās kolekcijas demonstrēja zīmoli "Amoralle", "It's me", "Quattromani" un "Pohjanheimo", modes nedēļas viesus iepriecinot ar jaunajām rudens/ziema 2015./2016. tendencēm.

Plašāka informācija par zīmolu jaunākajām kolekcijām

Amoralle

Zīmola jaunā kolekcija ir divdesmito gadu modes un Ficdžeralda grāmatas "Lieliskais Getsbijs" mūsdienīga vizualizācija. Kolekcijā dominē zīds, šifons un samts savienojumā ar mežģīnēm, kažokādas elementiem, smalku lentu vijumiem, Swarovski kristāliem un dekoratīviem pušķiem.

Tērpi ir dārgakmeņu krāsās no rozā kvarca līdz safīra dziļi zilajam un citrīnkrāsas atsvaidzinošiem elementiem. Līdzās karaliski jutekliskajai veļai un mājas tērpiem, zīmols šosezon prezentēs arī ikdienā nēsājamu apģērbu, piedāvājot baudīt buduāra greznību arī ārpus mājas.

It`s Me

Viņa, kas ļaujas pilsētai, ielām un bruģim. Viņa, kas mīl brīvību, piepildījumu un alkst pēc neprātīga saprāta vienuviet. Viņa, kuru nemulsina pilsētas ritms un drūzma, bet valdzina asfalta smarža pēc lietus. Tieši Viņa un pilsēta iedvesmo…

Krāsu gamma un audumu faktūras atgādina gan betonu, asfaltu, bruģa raupjumu, gan stikla plūdenumu. Matētais un smalkais mijas ar viegli spīdīgo un raupjo, tāpat kā pilsētas kņada un steiga mijas ar parku bezrūpīgo mieru. Lai arī ko viņa darītu šajā pilsētā, viņai tas sanāk un izskatās lieliski.

Pohjanheimo

Kad sākas ziema, ārā paliek tumšs, tumšāks un, beidzot, pavisam melns. Zīmola jaunā kolekcija stāsta par skaistajiem un vienmēr elegantajiem melnās krāsas toņiem, kurus izdzīvojam ziemas garumā. Toņi tiek apspēlēti zīmola iemīļotajos audumos - kašmirā, zīdā, neapstrādātā vilnā, ādā un vilnā. Pelēkie un tumši zilie akcenti ir papildināti ar augstas kvalitātes kažokādām, kas kopumā atgādina ziemeļu zemju salīgos rītus.

Vienkāršie un klasiskie mēteļu un kleitu griezumi slēpj mazas kažokādu un perlamutra detaļas.

Quattromani

Zīmola veidotāji ir Massimo Noli un Nicola Frau. Viņi ir devītā talantu fabrikas projekta "Who Is On Next?", kuru rīko "Altaroma" un "Vogue Italia", uzvarētāji. "Quattromani" vadās pēc noteiktiem mūsdienu stila pantiem, saglabājot tikai koncepcijas būtiskāko esenci. Zīmola stilu var raksturot kā minimālisms ar fokusu uz tipisku detaļu izstrādāšanu.

Jaunajā kolekcijā mākslinieki eksperimentē un miksē 70. gadu lineāros griezumus un asās formas ar bagātīgiem materiāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!