Foto: Scanpix
Garderobes komplektēšana krietni vienkāršāk padodas tad, ja zini, kādi apģērbi tev piestāv, izceļot augumu, un par kuriem vari vien priecāties, vērojot tos, izliktus veikala skatlogā.

Kā zināms, vairums sieviešu pārstāv kādu no pieciem izplatītākajiem auguma tipiem, un šai sakarā piedāvājam ģērbšanās ieteikumus ābolveida figūras īpašniecēm, sievietēm ar apgriezta trijstūrveida formas augumu, dāmām, kuras lepojas ar smilšu pulksteņa formām, kā arī taisnstūra formas un bumbierveida auguma īpašniecēm, apkopojot stila ekspertu komentārus un ieteikumus.

Ābolveida figūra

Foto: Scanpix

Apaļīgais viduklis, gurni un pleci ir tava problēmzona, savukārt lepnums, ko noteikti jāizceļ – slaidās kājas. Lai to paveiktu, izvēlies apģērbus ar brīvu kritumu auguma vidusdaļā, lai nomaskētu liekos apaļumus. Tāpat atceries, ka krietni labāk tev piestāvēs tērpi ar nelielām piedurknēm, kas nosedz plecu zonu. Izvairies no visa, kas izceļ vidukli – biksēm ar augsto jostasvietu, uzkrītošām jostām un īsiem krekliņiem!

Arī piegulošas un smagas mežģīnes nebūs piemērotas tava auguma īpatnībām, tāpēc izvēlies tērpus no gludākiem un vienkāršākiem audumiem, kā arī tev nebūs piemēroti volāni un rišas krūšu un plecu daļā.

Savukārt lieliski izskatīsies prasmīgi izcelta krūšu daļa, ko panāksi ar V veida kakla izgriezumu. Tāpat vari teikt "jā" biksēm ar paplatinātiem galiem, kas līdzsvaros apjomīgos plecus. Ābola formas augumam piestāvēs arī wrap tipa kleitas, kas akcentēs krūtis, reizē maskējot vēderu.

Atceries spēlēties arī ar krāsām – tumšie toņi maskēs to, kas slēpjams, savukārt košās krāsas akcentēs vajadzīgās vietas.

Apgriezta trijstūra figūra

Foto: Scanpix
Trijstūrveida augumam ir raksturīgi izteikti pleci un formīgas krūtis, savukārt viduklis un gurni, salīdzinot tos ar ķermeņa augšdaļu, izskatās šauri. Ja esi šādas figūras īpašniece, tavs mērķis ir pievērst uzmanību ķermeņa lejasdaļai – kājām, gurniem un viduklim. Nebaidies no krāsainām biksēm vai legingiem, kā arī laiku pa laikam izpaud savu sievišķību plandošos, garos svārkos.

Saki "jā" arī platām, brīvi krītošām biksēm un apģērbam ar drosmīgām detaļām! Savukārt izvairīties ieteicams no krekliņiem ar šaurām lencītēm, kā arī piegulošiem zīmuļveida svārkiem un lieliem džemperiem. Tāpat augumam neglaimos plecos polsterētas žaketes un apģērbi ar kuplām piedurknēm, kā arī pončo un zvanveida mēteļi. To vietā izvēlies trenci ar kuplu lejasdaļu un izteiktu vidukli!

Smilšu pulksteņa figūra

Foto: Scanpix

Proporcionālās auguma formas smilšu pulksteņa tipa figūru padara par visiekārotāko, kā arī šāda auguma īpašniecēm apģērbu izvēlēties ir ļoti viegli. 

Vienādā platuma gurni un krūtis kombinācijā ar slaido vidukli ļauj tev valkāt piegulošas un auguma formas izceļošas drēbes, tāpēc izmanto šo trumpi savā labā un izvairies no maisveidīgiem un brīva piegriezuma apģērbiem.

Dod priekšroku biksēm, kas pieguļ augumam, kā arī eksperimentē ar sievišķīgajiem 50. gadu apģērbu piegriezuma modeļiem, tēlu akcentējot ar elegantām jostām, kas izcels auguma formas. 

Tāpat augumu izcels akcentēti dekoltē un augstpapēžu kurpes. Savukārt, lai nenoslēptu figūras priekšrocības, ieteicams atturēties no oversized tipa apģērbiem, kā arī garām žaketēm.

Taisnstūrveida figūra

Foto: Scanpix

Tainstūrveida figūras īpašnieces visbiežāk ir slaida auguma īpašnieces ar vienlīdz platiem gurniem un pleciem, kā arī vidukļa līniju. Iespējams, pat nedaudz zēniskais augums krietni labāk izskatīsies, ietērpts vidukli akcentējošos un sievišķīgos tērpos, savukārt izvairīties vajadzētu no horizontālām līnijām, kas taisnstūrveida augumu padarīs bezformīgu.

Šādas figūras īpašniecēm vēlams izcelt ne tikai vidukli, bet arī kājas, nebaidoties no drosmīgiem krāsu salikumiem un pieguloša silueta. Tāpat vari izvēlēties apģērbus ar oriģinālām detaļām, piemēram, pūkainus džemperus, kas kombinēti ar klasiskiem zīmuļveida svārkiem.

Siluetu jutekliskāku padarīsi, izvēloties sievišķīgus audumus, piemēram, zīdu, atlasu un mežģīnes.

Bumbierveida figūra

Foto: Scanpix

Bumbierveida formas augumam raksturīgs īpaši izteikts viduklis, apjomīgi gurni un sēžamvieta, savukārt samērā šauri pleci un nelielas krūtis. Galvenais nosacījums, izvēloties apģērbu, ir samazināt ķermeņa apakšdaļu un vērst uzmanību uz pleciem, rokām un vidukli.

Bumbierveida formas augumam vislabāk izskatīsies bikses ar taisniem vai nedaudz paplatinātiem galiem kombinācijā ar augstpapēžu kurpēm. Piegulošu svārku vietā savukārt izvēlies A formas svārkus un kleitas, kas notušēs gurnu līniju.

Ja vēlies izcelt rokas, velc krekliņus ar šaurām lencītēm, kā arī vari eksperimentēt ar krāsām, apakšdaļā izvēloties tumšus, savukārt augšdaļā – gaišus un košus toņus.

Lai neakcentētu figūras trūkumus, izvairies no biksēm ar šauriem galiem un bezformīgiem tērpiem, kas augumu padarīs apjomīgāku.

Materiāls tapis, izmantojot grāmatas "Style Rx: Dressing the Body You Have to Create the Body You Want" autores Bridžitas Rejas, kā arī žurnāla "Ilustrētā rokasgrāmata. Stila un modes ABC" ieteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!