Foto: Shutterstock

Savā kāzu dienā lieliski izskatīties vēlas ikviena līgava. Šai sakarā portāls realsimple.com piedāvā noderīgus skaistuma ekspertu ieteikumus, ko ievērot sievietēm, gatavojoties īpašajai dienai. Parūpējies par savu izskatu jau laikus, lai kāzu dienu sagaidītu vien ar patīkamu kņudoņu pakrūtē, nevis pārdzīvojumiem par ādas alerģiskām reakcijām un citiem negaidītiem pārsteigumiem.

Atrodi jomas profesionāļus un sadarbojies ar viņiem

Lai aiztaupītu sev nepatīkamus pēdējā brīža pārsteigumus, trīs mēnešus pirms kāzām konsultējies ar kosmetologu vai, vajadzības gadījumā, dermatologu, lai pārrunātu optimālo ādas kopšanas plānu, kas uzlabos tās izskatu un veselību. Kad esi atradusi speciālistu, kam uzticies, turpini sadarboties ar konkrēto cilvēku, kurš attiecīgi pārzinās tavas ādas nianses un vajadzības.

Izmanto laiku savā labā

Lai īpašajā dienā tavs grims izskatītos nevainojami, vēlams pēc iespējas vairāk uzlabot ādas stāvokli, lai tā būtu dabiski starojoša un tīra arī bez kosmētikas. Gadījumā, ja vēlies izmēģināt agresīvākas ādas kopšanas metodes par ikdienas krēmu, serumu, pieniņu un toniku lietošanu, lāzera procedūras vai ķīmisku vielu injekcijas veic pēc iespējas laicīgāk, lai, vajadzības gadījumā, āda pagūtu atkopties pēc tās negatīvās reakcijas.

Veic iepriekšējus mēģinājumus

Lai novērstu alerģiskas reakcijas vai fizisku diskomfortu, ko rada kosmētika vai matu aksesuāri, izmēģini tos pirms kāzu dienas. Ja vēlies izmēģināt jaunu kosmētiku, pielikt mākslīgās skropstas vai pieaudzēt matus, nedari to dienu pirms īpašā notikuma vai, vēl ļaunāk, kāzu dienas rītā!

Neaizraujies ar uzacu korekciju

Ataugušas un pat spurainas uzacis ir krietni vieglāk koriģēt un sakopt nekā smalki izraustītu līniju, kas tikai aptuveni atgādina par iespējamo uzacs aprisi. Neļaujies kārdinājumam pārmēru izraustīt matiņus un, ja iespējams, pie pincetes neķeries vispār!

Izmēģini frizūras un grimu jau laikus

Lai kāzu dienā gatavošanās iziešanai pie altāra noritētu pēc iespējas mierīgāk, jau laikus izmēģini frizūru un grimu, kādu vēlies īpašajā dienā. Eksperimentē ar dažādiem stiliem un grima akcentiem, tā atrodot sev piemērotāko!

Vaksācija

Ja vēlies atbrīvoties no matiņiem pilnībā, izvēlies vaksācijas metodi, taču nekādā gadījumā neveic to vien pāris dienu pirms kāzām. Lai novērstu ādas apsārtumu, matiņu ieaugšanu un ādas apsārtumu, sāc vaksāciju veikt vismaz trīs mēnešus pirms kāzu dienas, izmēģinot procedūru pirmo reizi un tā nodrošinot arvien smalkāku un nemanāmāku matiņu ataugšanu.

Dzer ūdeni

Lai tavs izskats būtu starojošāks un pašsajūta – labāka, dzer daudz ūdens! Ievies paradumu izdzert vismaz astoņas glāzes ūdens dienā, tā novēršot organisma dehidratāciju. Gadījumā, ja organismā būs uzkrājies liekais ūdens, novērs ķermeņa tūsku, pirms kāzām lietojot papildus šķidrumu un atsakoties no sāļiem un asiem produktiem.

Augstpapēžu kurpes

Ja apavi iegādāti nesen, pēc iespējas biežāk trenējies staigāšanā ar tiem, lai kāzu dienā justos ērti un necīnītos ar noberztiem papēžiem un tulznām. Ievalkāti apavi ļaus tev justies par sevi pārliecinātai, lieki neuztraucoties par iespēju paklupt, dodoties pretim savam iecerētajam.

Palutini seju ar īpašu masku

Lai āda izskatītos pēc iespējas labāk, vakarā pirms kāzu dienas uzliec jau iepriekš izmēģinātu un par labu esam atzītu sejas masku, kas uzlabos ādas stāvokli un padarīs to veselīgāku un koptāku!

Neaizmirsti par apakšveļu

Piemērota apakšveļa ir ikviena lieliski pieguļoša un augumu izceļoša tērpa atslēga. Izvēlies to atkarībā no savas kleitas fasona un iespējamām problēmzonām, kas jāpaslēpj, kā arī auguma priekšrocībām, ko vēlies izcelt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!