Foto: Kadrs no video

Lai gan sieviešu peldkostīmi laika gaitā ir piedzīvojuši krietni lielākas pārmaiņas, arī vīriešu pludmales stils simts gados ir manāmi progresējis. Mode.com piedāvā video, kurā uzskatāmi attēlotas pirmo peldēšanas ietērpu pārmaiņas, tiem pamazām pietuvojoties mūsdienās populārajām peldbiksēm un šortiem.

Vīriešu pirmie pludmales un peldēšanas tērpi tika adīti, un to uzdevums bija padarīt stiprā dzimuma pārstāvju auguma aprises lielākas un iespaidīgākas. Lieki piebilst, ka dzija pēc peldēšanās izmirka, peldkostīmam piesūcoties ar ūdeni un kļūstot krietni smagākam un neērtākam.

Savukārt pagājušā gadsimta 20. gados tika izdots likums vīriešiem, atrodoties pludmalē, virs peldtērpa valkāt svārkus, tā pasargājot viņu vīrietību gan no saules, gan pārmēru pētošiem skatieniem.

Vien 10 gadus vēlāk, 30. gadu beigās, tika izgudrots mūsdienu peldkostīmiem un peldbiksēm raksturīgais materiāls, kas nodrošināja tērpa elastību un piegulēšanu augumam, kā arī lielāku komfortu, turklāt 1937. gadā tika pieņemts likums, kas vīriešiem ļāva pludmalē atrasties ar kailu torsu.

Nākamajās dekādēs vīriešu peldtērpu stils piedzīvoja vien krāsu un fasonu izmaiņas, līdz 1975. gadā tika radītas leģendārās "Speedo" peldbiksītes, ko mūsdienās, kā zināms, vien ar atsevišķiem izņēmumiem ir izkonkurējuši tik ērtie peldšorti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!