Foto: Shutterstock
Dažkārt tā vien šķiet, ka atslēgas pašas sev izvēlas vietu, kur uzglabāties, jo tur, kur šķietami tās noliktas, ne vienmēr tomēr atrodas, tieši tāpēc noderēs idejas, kā radoši un tanī pašā laikā praktiski uzglabāt šos mazos un lielos atslēgu saišķus.

Viens no veidiem, kā atslēgas padarīt pamanāmākas, ir piespraust tām klāt kādu piekariņu, kas ir lielāks par pašām atslēgām, iespējams, no materiāla, kas tumsā spīd, lai tās būtu vieglāk pamanāmas.

Radošāka pieeja būs, ja atslēgām tiks atvēlēta speciāla vieta, piemēram, pie sienas, kur piestiprināti vairāki āķīši. Šādai vietai jābūt koridorī vai vismaz tuvu tam, lai atslēgas vienmēr būtu rokas stiepiena attālumā, pirms dodamies prom no mājām vai esam pārradušies no dienas gaitām.

Šim nolūkam var izmantot āķīšus, kas paredzēti apģērba pakarināšanai, bet var ieviest arī mazākus, ja atslēgu saišķi nav tik lieli. Gaumīgi izskatīsies koka plāksnīte ar āķīšiem, kas apgleznota, apzīmēta vai kā citādi izgreznota, lai tā pildot praktiskas funkcijas, arī eleganti izskatītos.

Vēl kāda interesanta ideja, ko vērts īstenot, ir ar dēlīti vai kādu cita materiāla pamatu, kuram pa virsu uzlīmēta vai iestrādāta metāliska līste, pie kuras ''pielips'' atslēgas, kad tās tur tiks noglabātas.

Ja atslēgu glabāšanai tiks atvēlēta speciāla vieta, neradīsies ierastās situācijas, kad steigā pēkšņi tās nevar atrast, jo noglabātas var būt jebkur, tikai ne tur, kur, šķiet, ka tām vajadzētu būt.

Atslēgu glabāšanas vietu var izcelt ar uzrakstiem, lai vieta nepaliktu nepamanīta, bet tikpat labi nelielais aprīkojums var būt saskaņots ar pārējām mēbelēm, kā tas veiksmīgi panākts šajā piemērā.

Vēl kāds praktisks veids, kā uzglabāt atslēgas, ir, uz kumodes, plauktiņa vai skapīša novietojot speciālu paplāti, šķīvīti, bļodiņu vai kādu citu trauku, kas būtu paredzēts atslēgu glabāšanai. Vislabāk arī šo trauku novietot koridorī vai tuvu tam.

Atslēgu glabāšanu var papildināt arī ar citām praktiskām funkcijām, piemēram, izveidot nelielu tāfelīti ar āķīšiem, kur uzkarināt atslēgas, bet uz zīmējamā fona atstāt piezīmes mājiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!