Foto: Shutterstock
Rudens un ziemas sezona nenoliedzami saistās ar koncertu, teātra izrāžu un citu saviesīgu pasākumu aktīvāko apmeklēšanas laiku. Šķiet, ne tikai nedēļas nogalēs, bet arī darba dienās teju ik uz soļa notiek visdažādākās tematikas pasākumi. Kamēr uz dažiem dodamies darba dienas noslēgumā, vien atsvaidzinot lūpu krāsu, citiem nepieciešams sagatavoties nedaudz rūpīgāk. Jāpiebilst, ka, īpaši piedomājot pie tērpa, grima un matu sakārtojuma, svētku sajūta radīsies pati no sevis, arī apmeklēto pasākumu acumirklī padarot krietni nozīmīgāku.

Turpinājumā piedāvājam noderīgus modes un stila ieteikumus, kā posties, apmeklējot izsmalcinātus pasākumus izmeklētā atmosfērā, tā radot gaumīgu un notikuma specifikai atbilstošu koptēlu. Gadījumā, ja drīzumā plāno apmeklēt operas vai baleta izrādi, restorānu vai kādas galerijas atklāšanu, ņem vērā dažas noderīgas tēla veidošanas vadlīnijas, kas ļaus nepieļaut izplatītākās un stilistu kritizētākās izskata kļūdas!

Pārdomāta frizūra un grims

Rūpējoties par savu izskatu, viennozīmīgi lielākā uzmanība jāpievērš ne tikai izvēlētā apģērba kvalitātei vai atbilstībai vadošajām modes tendencēm, bet arī tam, cik pārdomāta un pasākuma specifikai atbilstoša ir frizūra, kā arī grims. Ne velti valda uzskats, ka kopta frizūra un veiksmīgi izvēlēts grims jau ir puse no uzvaras, apģērbam paliekot otrajā plānā. Tāpēc vērts atcerēties, ka matu ieveidošanai un kosmētikas uzklāšanai noteikti jāatlicina gana daudz laika, izvairoties no liekas steigas un paviršības radītām nepilnībām.

Apmeklējot pasākumu, kas paredz svinīgu izskatu, veiksmīga grima izvēle būs akcentētas lūpas vai acis, tā piešķirot izskatam rozīnīti, savukārt, veidojot frizūru, izvēlies kādu no šosezon aktuālajiem pinumiem vai atstāj matus izlaistus, ieveidojot tos vieglos viļņos. Tāpat piemērota izvēle būs vienkāršs matu mezgls vai brīvi krītoši mati ar nosacījumu, ka to griezums ir nesen atjaunots, frizūrai radot koptu iespaidu.

Idejas grima veidošanas ierosmei atradīsi šeit!

Nianses apģērba izvēlē

Dodoties uz pasākumu, kas paredz svinīgu koptēlu, izvēlies attiecīgu apģērbu, ja iespējams, atsakoties no biksēm un priekšroku dodot svārkiem vai kleitai. Protams, arī atbilstoša stila un piegriezuma bikses, piemēram, šosezon aktuālās stabuļveida bikses ar saīsinātām starām var teicami kombinēt ar augstpapēžu laiviņām, tā radot pasākumam atbilstošu koptēlu.

Savukārt, izvēloties kleitu, vērts piedomāt pie plecu un augšdelmu nosegšanas, tērpu papildinot ar elegantu žaketi, ko vajadzības gadījumā varēsi novilkt. Jāpiebilst, ka nereti saviesīgu pasākumu viesu stilā pārliecinoši vērojama melnās krāsas dominance, kas gan nebūt nav obligāta. Gaumīgu un svinīgu tēlu vari radīt arī ar šosezon tik aktuālo balto, pelēko, bordo un zilo toņu palīdzību, kā arī pasteļkrāsām un rotaļāšanos ar dažādām auduma faktūrām, tērpā iekļaujot, piemēram, metāliskas nianses.

Tāpat, izvērtējot pasākuma specifiku, vari izvēlēties neordinārus piegriezumus. Kamēr operas vai baleta izrādē krietni labāk iederēsies klasisks apģērbs, piemēram, izstādes atklāšanā vai restorānā gan noteikti vari mirdzēt arī ar oriģinālāka fasona tērpu.

Rudens sezonas aktuālākās modes tendences meklē šeit!

Eleganti apavi un aksesuāri

Dažādu iemeslu dēļ arvien biežāk, apmeklējot saviesīgus pasākumus, atsakāmies no apavu maiņas, kas patiesībā ir obligāta. Atceries, ka, jo izsmalcinātāks būs pasākums, jo elegantākām jābūt kurpēm. Teju visos gadījumos jāatsakās no zābaku, ikdienas apavu un sandaļu valkāšanas, izvēloties klasiskas augstpapēžu laiviņas vai botiljonus, apavu stilistikai variējot atkarībā no pasākuma tematikas un koptēla niansēm.

Vēl viens būtisks priekšnoteikums koptēla veidošanā ir kvalitatīvu un elegantu aksesuāru izvēle, vadoties pēc principa – mazāk ir vairāk. Atsakies no lētas bižutērijas, kas vien retos gadījumos patiesi paspilgtina tēlu, lielākoties padarot izskatu vien lētāku un parastāku, kā arī atceries par sievietei tik svarīgā elementa – rokassomiņas piemērotību tērpam, apaviem un pasākuma specifikai kopumā.

Dodoties uz baleta izrādi, vispiemērotākā izvēle būs neliela clutch tipa somiņa, savukārt restorāna apmeklējumā iederēsies arī crossbody tipa somiņa. Ērtās un ietilpīgās ikdienas somiņas gan vēlams atstāt mājās teju visos gadījumos, kad plānots doties uz kādu saviesīgu pasākumu.

Vairāk par pārdomātu rokassomiņu izvēli un to iekļaušanu garderobē lasi šeit!

Noderīgi zināt

Pat tad, ja grims un frizūra veidoti ar lielāko rūpību, apģērbs izvēlēts pārdomāti, pieskaņojot tam atbilstošus apavus un aksesuārus, atsevišķas nianses koptēlu nekavējoties var padarīt krietni neveiksmīgāku, kā plānots.

Lai to novērstu, atceries par piemērotas apakšveļas izvēli, kas tērpam liks "sēdēt" labāk, novēršot sakrokojumus, veļas vīļu izspiešanos vai krūštura lencīšu vīdēšanu gluži nepiemērotās vietās. Tāpat vērts parūpēties par pieskaņotu zeķu vai zeķbikšu izvēli – izvairies no pārmērīga likra, kas kājām liks nedabiski spīdēt, kā arī dod priekšroku zeķbiksēm bez vīlēm un ar gana lielu elastību, tām reizē arī uzlabojot auguma aprises.

Atceries, ka apavi ar vaļējiem purngaliem noteikti nav savienojami ar zeķbiksēm vai zeķēm (izņēmums ir šoruden aktuālās īsās zeķītes, kas, kombinētas ar atbilstošiem apaviem un padarītas par tēla galveno akcentu), kā arī nepieļauj zeķbikšu krunkošanos ap potītēm vai ceļgalu daļā!

Ņemot vērā iepriekš minētos galvenos ieteikumus tēla veidošanā, apmeklējot izsmalcinātus pasākumus, radīsi gaumīgu un elegantu izskatu, tā arī uzlabojot savu pašsajūtu un vairojot pārliecību par sevi.

Jāpiebilst, ka tieši šonedēļ galvaspilsētā arī norisinās virkne pasākumu, kas lieliski atsvaidzina ierasto ikdienas ritējumu – līdz 31. oktobrim vari pagūt nosvinēt Baltijā lielākos modes svētkus, apmeklējot Rīgas modes nedēļas jaunāko kolekciju skates un svinīgos pasākumus, kā arī paviesoties galerijā "Putti", kur 29. oktobrī tiks atklāta mākslinieces Ievas Blūmas melnbalto gleznu un zīmējumu personālizstāde "Maģiskais ceļojums starp sapņiem un realitāti".

Tāpat 29. oktobrī gaidāma grupas "Prāta Vētra" dokumentālās filmas "Starp diviem krastiem" pirmizrāde, kā arī ceturtdienas vakarā starts tiks dots arī vienam no sezonas gaidītākajiem pasākumiem, kas iepriecinās ikvienu gardēdi un krāšņas dzīves baudītāju – no 29. oktobra vairāku vakaru garumā "Sapņu fabrikā" norisināsies īpašs šovs "Kriminālās vakariņas", kas apvienos mākslas un kultūras pasauli ar nebeidzamu sajūtu un garšu baudījumu.

Lai krāšņa nedēļas izskaņa!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!