Foto: Shutterstock
Ja anglim tiks vaicāts par iecienītāko interjeru, ilgi nebūs jāgaida pēc atbildes, kurā izskanēs romantika un rozes. Iespējams, kāds šādu interjeru uztver kā bērnišķīgu, tomēr sava deva romantikas tajā ir, un ne velti šis rožainais stils guvis atzinību visā pasaulē.

Ar rožu motīvu klātbūtni būs gana, ja viena siena tiks izveidota no tapetēm, kas noklātas ar smalkām rozītēm. Šādi būs viegli kombinēt pārējo interjeru.

Lai arī lielākoties rozes asociējas ar maigiem un gaišiem toņiem, elegantu rezultātu var panākt arī tad, ja izmantota tapete vai cita tekstūra ar rozēm uz melna fona.

Ja rozes uz sienas tapetēm šķiet pārspīlēts risinājums, ziedu motīvus var izmantot arī pieticīgāk. Izvēlies kādu skaistu rožu attēlu, ko ierāmēt, bet gultas klājumu papildini ar dekoratīvajiem spilveniem, kas izskatās kā rožlapiņām klāti.

Tā kā rozes asociējas ar sievišķīgumu, tad šādu motīvu izvēle būs piemērota meitenes istabai.

Visbiežāk angļi izvēlas maigus pasteļtoņus, bet drosmīgāki interjera veidotāji ziedu rakstus var izvēlēties spilgtākos toņos, lai aizgaiņātu drūmo mēnešu noskaņu.

Lūk, interesanta interpretācija par rozēm vannasistabas interjerā!

Caur ērkšķiem uz zvaigznēm - gluži tādas asociācijas rodas, aplūkojot šo interjeru ar rožu paklājiem uz kāpnēm.

Guļamistaba noteikti ir piemērotākā vieta, kur izmantot rožu motīvus – aizkaros, gultas veļā, spilvenos, paklājos, rīta halātā un pat spoguļa rāmja ornamentos.

Tie, kas nebaidās no spilgtām krāsām, noteikti var realizēt savā mājoklī ko līdzīgu, kā tas ir šajā dzīvespriecīgajā interjerā virtuvē. Tā vien šķiet, ka telpā pat smaržo pēc rozēm!

Bieži vien rožu motīvi interjerā izmantoti tik gudri, ka tie nemaz nešķiet uzbāzīgi, jo pareizos krāsu salikumos tie ir neitrāli un veiksmīgi saplūst ar fonu.

Neiztrūkstoša rožu motīvu klātbūtne ir vintāžas stilā. Šeit krāsu salikumi var būt visdažādākie.

Smalkas rozītes uz sienas radīs romantisku gaisotni, taču maigās krāsas var pēc tam kombinēt ar aksesuāriem telpā, piemēram, mēbelēm, paklājiem, dažādiem audumiem un priekšmetiem.

Interesanti, ka rožainā interjerā ziedu motīvi tik tiešām nekad nevar būt par daudz. Pat tad, ja tās izmantotas jau sienas noformējumā, arī apdrukāta kumode, gultas veļa un citi audumi veiksmīgi iekļausies un nekas nešķitīs par daudz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!