Foto: Shutterstock
Ja ne skapī, tad līdzās veļas mašīnai gan vajadzētu novietot kādu grozu vai kasti, kur glabāt netīro veļu. Lai nebūtu tā, ka veļas kalni un mazgāšanas līdzekļi radītu nekārtību telpā, aizlienē kādu no šiem risinājumiem, kā skaisti iekārtot veļas mazgāšanas zonu.

Viens no populārākajiem risinājumiem ir pītie veļas grozi. Tajos var gaumīgi noslēpt visu slēpjamo, turklāt grozi pieskaņojami teju jebkuram interjeram.

Grozi ir ļoti pateicīga izvēle arī dažādu mazgājamo līdzekļu glabāšanai, piemēram, ziepēm, pulveriem, veļas mīkstinātājiem utt.

Grozu alternatīva var būt kastes vai spainīši - arī šeit var skaisti izkārtot un paslēpt visu nepieciešamo, un ne tikai veļas mazgāšanai paredzēto.

Netīrās veļas grozu var izveidot arī šādu – iebūvētu plauktā. Tādā veidā tiks ietaupīta vieta un nebūs redzami netīrās veļas krājumi.

Ja grozi nešķiet gana gaumīgi, izvēlies kādu interesanta materiāla drānu maisiņu vai somu, ko piekarināt pie sienas, durvīm vai uz kāda āķīša un kur glabāt veļu mazgāšanai.

Lai netīrās veļas šķirošana būtu atvieglota, izmanto vairākus grozus ar uzrakstiem vai kādiem citiem apzīmējumiem, lai visiem ģimenes locekļiem būtu skaidrs, kur jāglabā baltā, kur melnā un krāsainā veļa, un varbūt vēl vienu dvieļiem paredzētu.

Apģērba mazgāšanā neiztikt bez līdzekļiem, piemēram, pulvera, taču, lai telpas noformējums nebūtu jāsabojā ar nepievilcīgajiem pulveru iepakojumiem, ierosinām to pārbērt kādā skaistākā stikla burkā vai traukā, kas lieki nepievērsīs sev uzmanību.

Cik vien iespējams, visus veļas mazgāšanai un kopšanai paredzētos līdzekļus un rīkus centies glabāt vienviet, vēlams aiz slēgtām durvīm. Tādējādi pašam būs vieglāk orientēties.

Tīrai, tikko izmazgātai vai jau izžāvētai veļai var izmantot šādus grozus, kas piestiprināti pie sienas. Šādi ir viegli sakrāmēt tikko izņemtu veļu, lai pēc tam grozu pārnestu, piemēram, uz istabu un drēbes sakārtotu skapī. Pārnēsājamus grozus var izmantot arī tad, ja nav veļas žāvētāja, un drēbes žāvē uz statīva. Saliekot visas izmazgātās drēbes šādā grozā, būs ērti tās pārnest un izkārtot uz žāvētāja.

Plauktus, kuru saturs ir kā uz delnas atrādīts, vērts noslēpt ar dekoratīviem aizkariem - šādi arī noskaņa būs mājīgāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!