Foto: Shutterstock
Par vēlu noskanējis modinātājs vai kāda cita ķibele var iztraucēt rīta rituālus un neatstāt laiku matu mazgāšanai. Par šo problēmu jau kādu laiku ir padomājuši matu kopšanas līdzekļu ražotāji, piedāvājot mums sausos šampūnus, taču ne vienmēr, paņemot rokās šo brīnumlīdzekli, mēs zinām, kā pareizi to lietot, lai efekts būtu pēc iespējas labāks. Tādēļ esmu apkopojusi raksturīgākās kļūdas un ieteikumus, kurus turpmāk ievērot, lai mati izskatītos labi ar sausā šampūna palīdzību.

Pareizs attālums

Pirmā un viena no raksturīgākajām kļūdām, lietojot sauso matu šampūnu, ir tā smidzināšana pārāk tuvu matu saknēm. Ieteicams līdzekli izsmidzināt apmēram 25 centimetru attālumā no galvas.

Tāpat nevajag lieki tērēt produktu un lietot to neapdomīgi. Lietpratēji iesaka smidzināt to pie saknēm un pēc tam ar ķemmes palīdzību pakāpeniski pārnest arī virzienā uz matu galiem.

Lietojot sauso šampūnu, matus jāsadala daļās un matu līdzeklis jāpūš no dažādiem rakursiem, ļaujot produktam matus skart no visām pusēm, ne tikai no virspuses.

Kā par daudz, tas par skādi

Smidzinot šo produktu, ir jāatceras lieki nepārspīlēt. Kad mati ir taukaini, tieši pareizā deva sausā šampūna liks tiem izskatīties labāk, jo pārspīlēšana var padarīt matus stīvus un frizūru ne sevišķi pievilcīgu.

Gadījumā, ja tomēr ir sanācis nedaudz pārspīlēt ar produkta proporcijām, var izmantot nelielu viltību ar fēnu, lai aizpūstu prom balto, miltaino kārtiņu. Taču atceries, ka atkārtota matu aiztikšana ar pirkstiem liks tiem atkal izskatīties taukainiem.

Iestrādāšana matos

Jāatminas, ka pēc neliela brīža, kad produkts ir izsmidzināts un iedarbojies, to vajag iemasēt ādā, jo citādi krītainā masa vienkārši noklāj matu virsējo kārtu un līdz galam nevar padarīt savu darbiņu. Taču jāatceras arī tas, ka sauso šampūnu iemasēt nevajag pārāk ātri, jo tam tomēr ir vajadzīgs brīdis, lai tas iestrādātos un absorbētu tauku slānīti.

Nevar aizmirst, ka šī ir tikai alternatīva un uz sauso šampūnu nevajadzētu paļauties ik dienas. Sausā šampūna lietotāji iesaka to lietot vien vienu reizi starp matu mazgāšanām, lai ļautu galvai elpot un saglabātu arī satriecošu izskatu.

Ielūkojies Zave.lv un atrodi ne vien, kur iegādāties labākos matu kopšanas līdzekļus, bet arī citas preces, kas noderēs ikdienā. Zave.lv – tavs iepirkšanās palīgs.

Avoti: goodhousekeeping.com, gurl.com, theeverygirl.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!