Foto: Shutterstock
Tautās un internetā klīst simtiem dažādu apgalvojumu par to, kā vispareizāk darīt jebko. Koncentrējoties tieši uz matu kopšanu, atradu vairākus stāstus, kuros sievietes dalās ar savu pieredzi par to, kā matiem piešķirt apjomu un likt tiem mirdzēt spožāk. Lai tiktu skaidrībā par to, vai, piemēram, matu mazgāšana pretējā secībā, kā ierasts, ir tikai kārtējais mīts vai patiesi uzlabo matu veselību un izskatu, vērsos pie speciālistes un izmēģināju to arī pati.

Recepte ir samērā vienkārša, taču pilnīgi ačgārna ierastajam procesam. Tātad matu mazgāšanu sāku nevis ar šampūnu, pēc tam ieklājot kondicionieri, bet no otra gala: vispirms matos liku kondicionieri un tikai pēc tam šampūnu.

Mana pieredze un secinājumi

Kā jau minēju, lai pārliecinātos par šī apgalvojuma patiesumu, nevarēju neizmēģināt šo metodi arī pati. Jāatzīst, ka jau pēc pirmās matu mazgāšanas reizes mati bija ļoti mīksti, taču nedaudz sausāki. Šķita, ka ar katru reizi mati paliek arvien mīkstāki. Tā kā mana lielākā matu problēma ir to sausums, atzīšu, ka šis kājām otrādi apgrieztais process īsti man pie sirds negāja, taču varbūt esmu tik ļoti pieradusi pie sava ikdienišķā matu mazgāšanas rituāla, ka jauno metodi tāpēc vien uztvēru aizdomīgi.

Pēc matu mazgāšanas novērojumiem secināju, ka šī metode varētu būt gana efektīva un iedarbīga tieši tām sievietēm, kuras cīnās ar taukainiem vai plāniem matiem, jo nevar noliegt, ka apjoms nudien bija iespaidīgāks.

Foto: Shutterstock

Speciālista ieteikums

"Malevich Beauty Studio" vadītāja Valērija man pastāstīja savu skatījumu uz šo neparasto recepti. Speciāliste stāsta, ka šampūna uzdevums ir tīrīt, kā arī atvērt matu zvīņas, bet ar kondicionieri ir otrādāk – tas paredzēts matu gludumam, kā arī nodrošina tiem mirdzumu un zīdainumu. "Tieši tas ir arī iemesls, kāpēc vizuāli liekas, ka matu kļuvis vairāk, bet pēc sajūtām šķiet, ka tie ir sausi, negludi un neelastīgi."

"Es iesaku balzamu tomēr lietot pēc šampūna. To nepieciešams uzklāt nosusinātiem matiem un tikai uz ataugušās matu daļas, neiesmērējot to saknēs. Veidojot matus, lietojiet vidējas fiksācijas putas – sadaliet matus celiņos ik pa diviem centimetriem un uzklājiet putas tieši uz saknēm."

Valērija skaidro, ka matu veidošanas arsenālā jābūt kvadrātainai ķemmei ar retiem zobiņiem slapju matu piepacelšanai un apaļai sukai ar metālisku virsmu matu apjoma veicināšanai un izstiepšanai.

"Ja mati ir plāni un ne pārāk daudz, tad nevajadzētu tos pārslogot ar neskaitāmiem veidošanas līdzekļiem. Brīnišķīgs palīgs – viegli lietojamais mini matu gofris. Tas nodrošinās apjomu un arī frizūra saglabāsies ilgstoši." Speciāliste aicina atcerēties, ka jebkurš šāda tipa matu veidotājs sausina matus, tāpēc tos nevajadzētu lietot katru dienu.

Lai matiem piešķirtu īpašu mirdzumu un eleganci, piesakies pie friziera ar tiešsaistes skaistumkopšanas rezervāciju servisu ToBook.lv. Rezervē, ko vēlies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!