Foto: Privātais arhīvs

Madara Gasparoviča-Asīte jeb garākās bizes īpašniece Latvijā var lepoties ar ļoti garu bizi – tā stiepjas 99 centimetru garumā, secināts Expo Beauty 2016 konkursā "Garākā bize", kas aizvadīts aprīļa sākumā. Izdzirdot iespaidīgo pinuma garumu, prātā nāk jautājumi – kā ar to sadzīvot, kā kopt, kādas frizūras vispār ir iespējams izveidot? Uz šiem jautājumiem atbild pati Madara.

"Patiesībā, lai tiktu pie gariem matiem, nekas oriģināls nav jāveic. Galvenokārt neviena patiešām garu matu īpašniece matus nekrāso, parasti arī neizmanto fēnu un ļauj matiem maksimāli dabīgi izžūt. Tāpat izvairās no dažādiem ķīmiskiem produktiem un izmanto pēc iespējas dabīgākus šampūnus."

Madara atzīst, ka matus pēdējo reizi apgriezusi pirms četriem mēnešiem, taču nekad vēl nav nogriezusi tos pilnībā un ieguvusi salīdzinoši īsu griezumu. Garās bizes īpašniece matus apgriež sistemātiski.

"Tuvākajā laikā neplānoju nogriezt savu bizi, vien atkal domāju pielīdzināt matu galus. Taču krasām pārvērtībām vēl neesmu nobriedusi," izvēli par labu garajiem matiem skaidro Madara.

Foto: Privātais arhīvs

Lai ikdienā savaldītu garos matus, Madara pamatā veido divas frizūras – bizi un copi. Jautājot, vai cope ar tik gariem matiem nesanāk visai liela, Madara atbildēja, ka cilvēki parasti nemaz nenojaušot, cik patiesībā gari ir šie mati, un arī izteikts copes apjoms nav novērojams.

Madara atklāj, ka iemesls, kādēļ viņa līdz šim izvēlējusies audzēt matus ļoti garus, ir mīlestība pret tautiskajām dejām. "Tautiskās dejas es dejoju no divu gadu un deviņu mēnešu vecuma, tur arī pasniedzēji vienmēr teica, ka matus nevajag griezt, skaistāk tomēr ir ar savējo bizi. Tādi arī viņi palika."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!