Foto: Shutterstock
Viesistabā, darba zonā vai virtuvē gozējas galds, kas jau pa gabalu liecina, ka labāki laiki tam bijuši sen, bet iegādāties jaunu nav iespēja? Ne vienmēr tā aizstāšana ar jaunu būs labākais risinājums, tāpēc iepazīsties ar šīm divām radošajām pārvērtībām, kā iespējams panākt necerēti labu rezultātu, liekot lietā radošumu un čaklo darba spēku.

Nav nozīmes, kādiem nolūkiem galds kalpo. Ja tas vairs nepiestāv interjeram vai arī tas vienkārši savu laiku nokalpojis vismaz vizuāli, izvērtē šīs idejas, varbūt tās iedvesmos pieķerties radošai nodarbei.

Līmlentas klājums

Pirmajā video pamācībā parādīts, kā visai necilu galdu var pārvērst košā un stilīgā interjera akcentā. Te var izmantot krāsainu līmlenti vai vēl labāk līmpapīru ruļļos. Ja izmantosi A4 formāta līmpapīru vai šaurāku rulli, vietām būs redzamas savienojuma vietas, tāpēc labāk izvēlies lielāku formātu, taču ja tas nav tik būtiski, arī šāds risinājums labi izskatīsies.

Šajā pārvērtību variantā derēs galds ar gludu virsmu, citādi līmlentei spiedīsies cauri faktūra. Pirms aplīmē galdu, svarīgi to kārtīgi notīrīt, jo katrs mazākais gruzītis spiedīsies cauri uzlīmētajai līmplēvei.

Vari ņemt par piemēru video, kur līmlenti līmē dažādās krāsās, veidojot interesantus musturus. Te gan jāapbruņojas ar pacietību, jo katrā līmlentes kārtā jāuzmana, lai neveidojas gaisa burbuļi, ko pēc tam būs grūti novērst. Tāpēc šeit rūpīgi un lēnām jālīmē katra sloksne, taču rezultāts pūliņus atsver! Pēc tam, kad galds rūpīgi noklāts no visām pusēm, virsmu var nopūst, ar otiņu apziest ar laku, lai tā nesaskrāpējas un tik ātri nenodilst.

Video pamācība:

Bilžu izstāde uz galda virsmas

Vēl kāds interesants veids, kā atjaunot apnikušo galdu, izmantojot mīļus attēlus, fotogrāfijas vai izdrukātas bildes. Te gan būs vairāk jāpadomā par to, kādus attēlus tad gribētos diendienā redzēt, sēžoties pie galda, taču tas var būt vērtīgs ieguldījums, galu galā, cik bieži pārcilājam fotogrāfiju albumus?

Šajā piedāvātajā atjaunošanas veidā galda virsma pirms tam rūpīgi jānoslīpē, ja galds ir lakots vai krāsots, citādi būs grūti kaut ko pielīmēt. Pēc tam mēbeli var nopūst vai ar krāsā iemērktu otu nokrāsot vēlamajā tonī. Video pamācībā izmantota metāliska krāsa aerosolā, kas noteikt ir visērtākais risinājums. Taču, ja bildes klās pilnībā visu virsmu, neatstājot tukšu laukumus, tad fona krāsai nav nozīmes.

Pirms ķeries klāt pie līmēšanas, rūpīgi pārdomā, kur vēlies katru bildi, jo pēc tam jau būs grūti ko labot un mainīt. Kad bildēm paredzētā vieta atrasta, noklāj galda virsmu ar līmi un uzmanīgi uzliec bildi. Lai attēls veiksmīgāk uzlīmētos, izmanto kādu plastikāta karti vai skrāpi pielīmēšanai, lai neveidojas gaisa burbuļi.

Kad visi attēli pielīmēti, var izmantot līmi dekupāžai, bet tikpat labi derēs laka aerosolā vai kāds cits apstrādes līdzeklis, kas nekaitētu attēliem, bet pasargātu virsmu no bojājumiem. Šai kārtai jābūt gana biezai, tāpat jāļauj tai labu laiku nožūt.

Video pamācība:

Lai izdodas brīnumainas pārvērtības! Ja vēlies padalīties ar savu veikumu, droši sūti to uz maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!