Kas šosezon aktuāls? Un kā būt modīgai, lieki netērējoties? Padomos sarunu šovā "Starp mums runājot" dalās stiliste Indra Salceviča.

Stiliste Indra Salceviča stāsta, ka vizuālais tēls nav tikai apģērbs. Tā var būt arī lūpukrāsa, mirdzošas acis, kā arī šobrīd ļoti aktuālā izgaismotāja ("highlighter") izmantošana. "Nevajadzētu cilvēkiem krist apmātībā ar jaunu drēbju iegādi. Protams, kaut kādā zināmā mērā tā ir terapija – nopirkt kaut ko jaunu, uzvilkt, pielaikot. Bet šobrīd tas tirgus ir ārkārtīgi pārsātināts ar apģērbiem, vajadzētu vairāk pievērst uzmanību kvalitatīvām un tādām lietām, kuras tu vari komplektēt un kaut kādā formā atjaunot," stāsta stiliste.

Ja runa ir par krāsām, viņas visas esot modē, tomēr varbūt kāda ir vairāk redzamāka, vairāk pieņemamāka. Šogad īpaši izceļas spilgti salātu zaļā krāsā, kas, varētu šķist, visiem nepiestāv. "Ja šķiet, ka šādas krāsas nepiestāv, vienmēr tās var iekļaut aksesuāros," tā Salceviča.

"Ja šobrīd gribas kaut ko pirkt, tad labāk būtu investēt aktuālajos aksesuāros, kas būtu krāsainas somas – šī brīža trends. Somas ar puķēm, rakstiem, putniem, izšūtām detaļām. Vai arī investēt košas krāsas kurpēs, piemēram, dzeltenās," uzsver stiliste.

Salceviča iesaka – ne vienmēr vajagot tērēties, bet stila ogas var pameklēt arī sava vīrieša garderobē. Šobrīd modē esot arī kreklkleitas – "oversize", brīva piegriezuma, arī ļoti pieguļošas, ar jostu vai bez, bet no kokvilnas auduma. Smalkāka auguma meitenes kreklu var izmantot arī citādi, proti, apsiet ap gurniem un uzsiet banti, kas ir vēl viena aktualitāte. Salceviča iesaka pamēģināt nogriezt piedurknes – pat neapstrādātas tās izskatīsies gana gaumīgi. Droši varot meklēt apģērbus arī mammu un vecmammu garderobē, izvēloties kaut ko senatnīgu, tomēr modīgu.

Vēl kas interesanti, runājot par biksēm, vairs nav aktuāli klasiskā piegriezuma gali – modē ir brutāli apgriezti. Bet šādas bikses var nepirkt veikalā, bet uztaisīt pati – jo vairāk diegu, jo labāk.

Aktuāli ir arī dažādi izšuvumi un apdrukas – piemēram, izšūtus putnus vai puķes var iegādāties veikalā, bet pēc tam tās pielikt klāt vecajiem džinsiem, un gaumīgs tērps būs radīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!