Foto: Santa Kudreņicka

Ir skaidrs, ka svētku dienās kā, piemēram, izlaidumā, ikviena dāma vēlas izskatīties fantastiski. Tas nozīmē, ka vēlamies izveidot arī perfektu grimu, kas fotogrāfijās izskatīsies labi. Tomēr, ja nedodamies pie kāda eksperta un zināšanas šajā lauciņā, iespējams, nav pašas augstākās, vajadzīgs kāds labs padoms, ko likt aiz auss, gatavojoties zīmīgajai dienai. Padomos ar "Viņa" lasītājām dalās skaistumkopšanas blogere Santa Kudreņicka.

1. Pirms meikapa uzklāšanas nevar aizmirst par ādas sagatavošanu. Pirms dekoratīvās kosmētikas uzklāšanas nepieciešams ādu attīrīt, tonizēt un mitrināt. Būtiski atcerēties, ka izlaiduma dienā ierasts uzņemt fotogrāfijas, tāpēc nevajadzētu izvēlēties krēmu ar augstu SPF aizsargfiltru. Kāpēc? Ja fotografēšana tiks izmantota zibspuldze, var gadīties, ka āda izskatīsies bāla, ar baltiem plankumiem.

2. Ja tev ir sausa āda, izvēlies mitrinošu bāzi, savukārt, ja tev ir āda, kas ātri taukojās un ir ar lielām porām, izvēlies matējošu bāzi, kas matēs seju, izlīdzinot arī izteiktās poras.

3. Svētku grimam ir ļoti svarīgi, lai sejas pamats būtu uzklāts nevainojami un tieši pie šī soļa ir jāpiestrādā visvairāk. Pēc bāzes uzklāšanas ķeries klāt ādas krāsu defektu nomaskēšanai ar krāsainajiem korektoriem, ja tas, protams, ir nepieciešams. Pēc tam klāj vidēji sedzošu vai sedzošu tonālo krēmu, kas nav pārāk biezs vai nomācošs, taču kas sniegs ideālu pārklājumu un veidos porcelāna ādas izskatu.

4. Pēc tonālā krēma uzklāšanas vari izkonkurēt seju ar krēmveida līdzekļiem, tumšāko toni liekot vietās, kuras vēlies padziļināt un sašaurināt, gaišāko toni liekot tur, kur vēlies izcelt un izgaismot sejas kontūras. Pēc tam to visu kārtīgi sapludini savā starpā, lai neveidotos asas un konkrētas līnijas.

5. Lai meikaps noturētos visas dienas garumā, kārtīgi piepūderē seju ar matējošu pūderi. Kā papildus soli pēc pūdera uzklāšanas vari izmantot arī meikapa fiksatoru.

Foto: Santa Kudreņicka

Atceries, skaista meikapa pamatā ir veselīga un kopta seja āda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!