Foto: Shutterstock
Neskaitāmas sievietes savu ikdienu nespēj iedomāties bez ikrīta kosmētikas uzklāšanas. Tāpēc arī līdzeklis meikapa fiksēšanai un noturībai visas dienas garumā ir daudzu dāmu lielākais palīgs. "Viņa" skaidro, kas ir grima fiksators un kā to lietot, lai uzklātā kosmētika izturētu ne tikai karstas ballītes, bet arī darba ikdienu.

Kas ir meikapa fiksators?

Portāls "Beauty Heaven" to salīdzina ar matu laku, kas domāta sejai. Pamatdoma ir diezgan līdzīga – nostiprināt uzklāto kosmētiku, lai tā uz sejas izskatītos labi visas dienas garumā. Parasti gan meikapa speciālisti, gan arī neskaitāmas sievietes grima fiksatoru izmanto, kad visa kosmētika ir uzklāta, taču citi izvēlas to uz sejas uzsmidzināt ik pēc noteiktas darbības, piemēram, pēc bāzes uzklāšanas, tad pēc tonālā krēma uzlikšanas un tā tālāk.

Pastāv vēl citi produkti, kas līdzinās meikapa fiksatoram, taču to funkcijas ir pielāgotas pēc noteiktas vajadzības. Piemēram, matējošs fiksators – domāts sievietēm, kam ir taukainas vai kombinētas ādas tips. Viena no tā īpašībām ir matēt ādu. Ir arī dažāda veida mitrinātāji, kas uzpūsti uz sejas ādas, dod vajadzīgo mitruma līmeni.

Kad un kāpēc lietot meikapa fiksatoru?

Tāpat kā ar citiem kosmētikas līdzekļiem, arī šo vajadzētu vērtēt pēc pašas pieredzes vai patikas. Daļa sieviešu jūsmo un izmanto fiksatoru katru dienu, savukārt citas izvēlas izsmidzināt to uz sejas tikai īpašos gadījumos, piemēram, gatavojoties kāzām vai saviesīgam pasākumam. Lietošana ir atkarīga arī no sejas ādas tipa un tā, kādus produktus izmanto, uzklājot meikapu.

Soli pa solim

Viens no variantiem ir lietot grima fiksatoru pēc kosmētikas uzklāšanas, taču, kā jau tika minēts, ir arī citas iespējas. Sākumā uzklāj visu kosmētiku, ieskaitot arī skropstu krāsošanu. Tad lieto fiksatoru – izstiep flakoniņu aptuveni rokas attālumā un izsmidzini. Katram produktam ir noteikts apjoms, cik daudz nepieciešams lietot. Dažkārt sievietes pārspīlē un seju padara slapju, kas kosmētikai kaitē vēl vairāk.

Tāpat pēc fiksatora izsmidzināšanas ieteicams neaiztikt, neberzt un neuzklāt citus produktus, lai neizbojātu līdzekļa darbību. Savukārt labākam rezultātam var noderēt arī bāzes lietošana, jo nereti kosmētikas uzklāšanas tiek salīdzināta ar kārtainu sendviču – garšu dod katra sastāvdaļa. Tā ir arī ar meikapa krāsošanu.

"Viņa" lasītāja Anda stāsta, ka izmēģinājusi vairākus grima fiksatorus, līdz atradusi savai ādai atbilstošāko. Tas palīdzējis grimam izskatīties svaigākam, kas ir bijis arī iegādes mērķis. Anda atklāj, ka viņa neizmanto fiksatoru katru dienu, lai dotu ādai vajadzīgo atpūtu un nepārslogotu to ar pārlieku biezu kosmētikas kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!