Foto: Shutterstock
Cilvēks var sevi padarīt vecāku ar meikapa kārtiņu vai drēbēm, bet māju var padarīt vecišķu ar dažādiem interjera elementiem.

Kādi elementi padara māju nemodernu, skaidrojam ar "The Cheat Sheet" ekspertu padomiem. Iespējams, arī tavās mājās ir kāda no šīm lietām, kas neietilpst mūsdienīgā interjerā.

Pārmērīgi lielas un izskaistinātas drapērijas

Foto: Shutterstock

Ikviens savu mājokli grib padarīt greznāku un krāšņāku, bet tāpēc nevajadzētu pāršaut pār strīpu. Ja tavas mājas logus rotā smagnējas drapērijas, kas izskaistinātas vēl ar dažādām bārkstīm un citiem aksesuāriem, tad šāds salikums tavu māju viennozīmīgi novecina. Dekoratori mūsdienās iesaka izvēlēties tomēr gaisīgus aizkarus.

Paklājs pa visu grīdu

Paklājs pa visu grīdu ir jau sen pagājusi tendence. Mūsdienās moderni ir parādīt grīdas segumu, bet, ja tomēr bez paklāja nevar iztikt, tad tam jābūt nelielam. Ja arguments ir tāds, ka bez paklāja nevar, jo taču salst kājas, kad staigā pa grīdu, tad varbūt ir jāiegādājas siltas čībiņas?

Dažādi mazi suvenīri un citi nieciņi

Ikvienam mājoklī noteikti ir kādi mazi nieciņi vai suvenīri, kuri bezjēdzīgi stāv bez pielietojuma. Kā skaidro portāls, mūsdienu paaudze dod priekšroku telpām, kurā valda minimālisms. Tāpēc, ja vēlies savu mājokli mūsdienīgu, tad saki ardievas priekšmetiem, kuri mājoklī krāj tikai putekļus.

Tamborētas sedziņas un citi meistardarbi

Foto: Shutterstock

Protams, ir ļoti jauki, ka tamborētas sedziņas un citi rokdarbi nestāv skapī, bet tie mājokli var padarīt vecišķu. Šo dekoru gan ir ļoti viegli aizstāt, jo tas tikai jānoņem no galda vai citām virsmām. Ja runa ir par mūsdienīgu telpu dekorēšanu, tad jāpatur prātā teiciens, ka mazāk ir vairāk.

Tapešu nodalīšana ar īpašu lenti

Tapetes mājoklī ir īsta klasika, bet arī to izvēlē ir jāseko līdzi mūsdienu tendencēm. Nevajadzētu izvēlēties speciālu tapešu rullīti ar grezniem zīmējumiem, kas nodalītu sienu, piemēram, augšu no apakšas.

Puķainas mēbeles

Vairs nav astoņdesmitie gadi, kad mājokļos bija aktuālas puķainas mīkstās mēbeles. Tas laiks jau ir pagājis. Ja tavās mājās ir puķainas mēbeles, tad vari tikai secināt to, cik vecs izskatās mājoklis. Ja tomēr ir liela iekāre uz puķainām mēbelēm, tad varbūt labāk iegādāties kādus dekorus, nevis milzīgu un puķainu dīvānu. Ļoti skaisti izskatīsies puķaini spilveni, kurus varēs nomainīt tad, kad sirds kāro.

Pilnīgi saskaņots interjers

Ja vēlies saskaņotu un gaumīgu interjeru, tas nenozīmē, ka visam jābūt vienādam un vienādos toņos ieturētam. Nekādā gadījumā nevajadzētu vienādas krāsas aizkarus, paklāju, mēbeles un citas lietas. Šādas kombinācijas arī ir viens no veidiem un lietām, kas māju novecina.

Lampas ar abražūriem

Vai tavā mājoklī ir lampas ar abražūriem? Ja tā, tad zini, ka tavs mājokļa dekors ir sena pagātne. Tiesa, šo var ātri mainīt, jo atliks tikai nomainīt lampas abražūru pret kaut ko mūsdienīgāku.

Vecas ierīces

Ja ierīces kalpo vairākus gadu desmitus, tas, protams, ir tikai apsveicami. Taču atceries, ka to izskats it nemaz nelieciena par mūsdienīgu mājokli. Iespējams, tavs mājoklis jau sen kāro pēc jaunas un mūsdienīgas cepeškrāsns, ledusskapja vai mikroviļļnu krāsns.

Dienas gaismas lampas

Dienas gaismas lampas noteikti kādam palikušas atmiņā no skolas laikiem, kad šāds apgaismojums bija klasēs. Tomēr ir arī cilvēki, kas šādu apgaismojumu izvēlējušies savos mājokļos. Šāds apgaismojums vairs nav modē, tāpēc varbūt ir jāiegādājas jauni gaismekļi, kas uzreiz telpai piešķirs citu skatu.

Mākslīgie ziedi

Foto: Shutterstock

Kā norāda portāls, jāizvēlas – īstie ziedi vai nekādi. Jā, protams, ir ļoti skaisti un kvalitatīvi mākslīgie ziedi, kas atgādina īstos, bet tādu nav daudz. Labāk ir investēt īstā telpaugā, kurš neprasīs lielas rūpes. Piemēram, ļoti laba ideja ir sukulenti.

Televizori ar "aizmuguri"

Pēdējo 20 gadu laikā televizori ir krietni pamainījušies. Iecienītās pārraides vairs nav jāvēro mazos ekrānos vai arī masīvos kastes formas tālrāžos. Ja tavās mājās šāds ir, tad zini – tev pieder īstena "relikvija", kurai īstā vieta ir muzejā.

Vecs dators

Pie savu laiku nokalpojušām lietām tiek pieskaitīti arī veci datori. Ja agrāk stacionārie datori mājokļos bija ierasta parādība, tad tagad jau tie ir iegājuši vēsturē. Ir tomēr daudzi bonusi, ja īpašumā tiek iegūts jauns dators – aizņem mazāk vietas un tas ir klusāks.

Tumšā tonī nokrāsots koks

Kā vēsta portāls, tad tumšos toņus labāk aizstāt ar gaišākiem, jo tas būs lielisks veids, lai uzlabotu mājas interjeru un padarītu to nedaudz "jaunāku". Gaišās krāsas telpu padarīs arī vizuāli lielāku.

Vecs mīkstais krēsls

Veci krēsli noteikti ir ļoti ērti, bet tas jūsu mājokli padara nemodernu. Apsveriet iespēju, lai nomainītu to pret jaunu vai arī nomainiet krēsla pārvalku. Kā pašu spēkiem atjaunot krēslu, lūko šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!