Foto: Shutterstock
Loku veidošana var būt ļoti ilgs un savā ziņā arī nogurdinošs process, taču rezultāts parasti ir pielikto pūļu vērts. Taču nereti mati izskatās lieliski vien pirmās minūtes pēc iziešanas no mājas – pēc tam cirtas ātri izzūd un frizūra pārvēršas nekoptā skatā. Lai rezultāts saglabātos noturīgs, jāņem vērā vairāki nosacījumi, kuru ievērošana ļaus lokām izskatīties lieliski līdz pat vakara noslēgumam.

Pareizās lokšķēres


Lokšķēru piedāvājums veikalos ir patiesi plašs, tāpēc katra dāma var atrast sev piemērotāko variantu. Kā raksta "Every Girl", bieži vien ir ačgārns uzskats – lai iegūtu noturīgākās un skaistākās cirtas, ierīce jāsakarsē līdz maksimumam. Patiesībā temperatūra lielā mērā atkarīga no matu biezuma, piemēram, plānāku galvas rotu īpašniecēm nav vajadzīgs tik liels karstums kā dāmām ar bieziem matiem. Pretējā gadījumā mati tiek nevajadzīgi bojāti.

Tāpat svarīgi pievērst uzmanību lokšķēru resnumam. Jo vairāk reižu tās varēsi apvīt, jo izteiktākas un mazākas lokas tev būs, taču šis nav slikts variants, ja matus veido no rīta. Cirtas saglabāsies līdz pat vakaram, pa dienu kļūstot "vaļīgākas".

Starp citu, lokas var izveidot arī ar taisnotāju. Kā tas veicams, skati šeit.

Matu sagatavošana


Lai lokas būtu noturīgas, pirms ķeršanās klāt lokšķērēm vai taisnotājam matus jāsagatavo. Šeit talkā vari ņemt, piemēram, matu putas vai laku, kuru uzpūst uz katras šķipsnas. Tas nodrošinās to, ka lokas tiks kārtīgi nofiksētas. Taisnība gan, ka laka pastiprinās iespējamo bojājumu, kas rodas karstuma ietekmē, tāpēc jāizsver, kas rūp vairāk - skaistas cirtas vai matu veselība.

Daudzas dāmas arī grēko, nesadalot matus vairākās daļās un ņemot pārāk lielas šķipsnas, kas arī ir viens no iemesliem, kāpēc cirtas ilgstoši nesaglabājas. Mazu šķipsnu veidošana, protams, aizņem vairāk laika, taču - jo mazākas būs šķipsnas, jo lielāka iespējamība, ka tās turēsies ilgāk.

No apakšas uz augšu


Vēl viena kļūda ir matu lokošana no apakšas uz augšu. Šis paņēmiens paredz to, ka lielākais karstums tiek matu galiem, kā rezultātā tie ir smagāki, velk matus uz leju un ātrāk kļūst taisni. Tāpat paturi prātā, ka cirtas ir gatavas vien tad, kad atdzisušas – kamēr lokas vēl ir karstas vai siltas, ieteicams tās ar sprādzēm sacelt augstāk, lai frizūra ātri nepazustu.

Pārāk tīri mati


Ja vēlies, lai lokas saglabātos ilgāk, tās ieteicams veidot matos, kuri nav mazgāti aptuveni divas dienas. Tīros matos cirtām ir grūtāk turēties, jo vēl nav paspējušas izdalīties dabīgās eļļas.

Loku ķemmēšana


Nereti gadās situācijas, kad cirtas izskatās pārāk perfektas – varētu pat teikt nedabīgas, gluži kā spirāles, tāpēc dāmas bieži vien pēc ieveidošanas matus nedaudz izķemmē. Ja gribi, lai cirtas būtu nedaudz nevīžīgākas, izmanto zobu birstas otru galu vai pirkstus, bet ķemmi gan turi tālāk no lokām. Pat negribot, bieži vien lokas tiek pārāk izķemmētas, kā rezultātā jau pēc īsa brīža no skaistās frizūras nekas nav palicis pāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!