Foto: Shutterstock

Lai gan sinoptiķi jau pavisam drīz sola atvasaru un silta laika atgriešanos, rudens ir atnācis ar zemākām gaisa temperatūrām un biežām lietusgāzēm. Un kā jau katru jaunu sezonu aktuāls kļūst jautājums – kas šoruden modē un ko vilkt mugurā? Uz jautājumiem atbild un padomus, kā būt modē, prasmīgi kombinējot ultra moderno un stilīgo ar savu esošo vai topošo bāzes garderobi, sniedz stiliste Signe Valtere un modes blogere Alina Keller.

Rūtis


Galvenā šīs sezonas modes tendence ir apģērbs ar rūtīm. Stiliste Signe Valtere atklāj, ka rūtis piestāvēs it visam tavā garderobē: bikškostīmiem, svārkiem un pat somām, apaviem. Bet, ja tas šķiet par daudz, tad pietiks ar rūtainu žaketi, kas ir gan modes aktualitāte, gan bāzes apģērbs vienlaicīgi. Arī modes blogere Alina Keller piekrīt, ka rūtis ir pārbaudīta klasika un te vietā teiciens – viss jaunais ir labi aizmirsts vecais.

View this post on Instagram

A post shared by Karen Huggins -Fashion Blogger (@karenhuggins_blog) on Sep 11, 2019 at 11:37am PDT

Vīrišķa stila žakete


Valtere atklāj, ka šoruden aktuāls ir arī vīrišķa stila žaketes piegriezums, tāpēc pievērs uzmanību izmēram. Drosmīgākās dāmas var iemēģināt vīriešu plauktos atrodamos apģērbus. Bet, ja tomēr nevēlies izkāpt no sieviešu nodaļas, tad pielaiko žaketi, kas ir vienu vai pat divus izmērus lielāka par ierasto. Lai gan oversized vēl joprojām neatkāpjas, modē ir arī sievišķība. Tāpēc miksē šos divus elementus, piemēram, izvēlies oversized žaketi un akcentētu vidukli ar jostu.

View this post on Instagram

A post shared by REUSE Brechó (@reusebrecho) on Jun 26, 2019 at 7:56am PDT

Nepieguļoši džinsi


Arī džinsi ir bāzes garderobes apģērbs, kur būtiskas izmaiņas ir to piegriezumā. Stiliste stāsta, ka šoruden tie ir maksimāli brīvi jeb baggy džinsi – plati, ar augsto jostasvietu kā 80-tajos gados. Ja tomēr neesi pieradusi pie tik drosmīga stila, izvēlies taisna piegriezuma džinsus.

View this post on Instagram

A post shared by Amy Shaw (@amyfuchsia) on Apr 24, 2019 at 12:10pm PDT

Kombinezoni


Savukārt Alina Keller uzsver, ka savu uzvaras gājienu joprojām turpina kombinezoni – tie, kā uzskata modes blogere, paliks aktuālo tendenču topā vismaz vēl vienu sezonu. Tāpēc, ja neesi vēl paspējusi iegādāties kombinezonu, pienācis laiks iegūt piemērotu modeli rudenim. Tas ir praktisks, ērts un universāls apģērbs – atkarībā no modeļa un auduma, kombinezons derēs gan vakara iziešanām, gan biznesa sanāksmēm.

View this post on Instagram

A post shared by Olivia • LivvyLand (@livvylandblog) on Aug 31, 2019 at 7:00pm PDT

Āda


Valtere lēš, ka arī āda šoruden ieguvusi pilnīgi citu vērtību – vienalga, vai īstā vai eko āda, – tā ir visur. Šosezon nepietiks vien ar ādas biksēm vai biker jaku melnā krāsā – stiliste tos sauc par bāzes apģērba gabaliem. Stiliste aicina būt drosmīgai un izvēlēties ādas kreklu, kleitu, mēteli midi vai pat maxi garumā.

View this post on Instagram

A post shared by Daily Leather (@dailyleather) on Aug 21, 2019 at 5:19am PDT

Kovboja tipa zābaki


Tā kā rudens sezonā ne tikai vasarīgais apģērbs jānomaina pret ko siltāku, bet arī apavi pieprasa pārmaiņas, svarīgi zināt, ko turpmāk vilkt kājās. Un kovboja tipa zābaki šoruden ir 'must have'. Keller uzsver, ka galvenais noteikums, kas jāievēro, ir kontrastu spēle. Šos zābakus var droši vilkt kombinācijā ar romantiskām kleitām, svārkiem, džinsa šortiem un platajiem džinsiem, bet ne ar skinny jeb pieguļošajiem džinsiem. Stiliste papildina, sakot – kovboja stila zābaki labi izskatīsies gan pie vieglām, puķainām kleitām, kuras arī rudenī ir aktuālas, tikai jāpievērš uzmanība, lai puķainais raksts ir smalks.

View this post on Instagram

A post shared by Katharina (@kathyskarowsky) on Sep 9, 2019 at 12:23am PDT


Ja kovboja zābaki jau ir, bet tomēr gribas ko jaunu, tad šņorzābaki ar masīvu zoli būs gan ērts, gan arī stilīgs risinājums komforta cienītājām. Arī laiviņas ar spicu purnu ir un būs klasika, bet modes dāmām noteikti būtu jāpamēģina iekāpt apavos ar pilnīgi kantainu purnu.

No apaviem pie virsdrēbēm – trendīgākā būs stepētā dūnu jaka dažādos garumos. Joprojām aktualitāti nezaudē arī klasiskais trencis, rūtaini mēteļi, maxi garuma mēteļi, kā arī mākslīgās kažokādas mēteļi un jakas.

Ja runājam par krāsām, kas piestāv šim rudenim – bēšīgie jeb nude toņi, rudens sārtie, bordo, klasiski sarkans, vēsais pistāciju tonis, karaliski zilais, kā arī klasiski melnbaltais salikums.

Valtere akcentē, ka arī aksesuāru mode kļūst īpaši masīva un pamanāma. Ja vasarā tie bija auskari, tad tagad arī kaklarotas kļuvušas tik lielas, lai tevi pamanītu jau no liela attāluma. Savukārt vasarā iecienītās matu sprādzes rudenī nomaina stīpiņas – jo masīvākas, jo labāk.

View this post on Instagram

A post shared by Olivia Laura Turner (@olivialaura_) on Sep 15, 2019 at 10:45am PDT

Lai rudens garderobes atjaunošanas maratonā košuma un stilīgumā ziņā pārsteigtu gan sevi, gan citus, T/c “Domina Shopping” aicina ņemt vērē šos stilistes un modes blogeres ieteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!