Foto: instagram.com/blackcurrantpop/shiralazar/goodvibesonleedotcom
Neapšaubāmi, bērnībā dzīve šķita rožaināka un daudz jautrāka nekā šobrīd – pieaugušā statusā. Un dažkārt, kad pieauguša cilvēka dzīves smagums (attiecības, darbs, rēķini, atbildība u. tml.) sagulstas uz pleciem, tā vien gribas kaut uz brīdi atgriezties bezrūpības pilnajā bērnībā. Diemžēl tas nav iespējams, taču ir kaut kas, kas var palīdzēt atgriezt to pirmo dzīves gadu brīnišķīgo naivuma un bezrūpīga prieka sajūtu, – tā ir bērnu mode.

Jā, tu visu izlasīji pareizi. Lai arī, ļoti iespējams, pieaugot domāji un arī skumi par to, ka vairs nevarēsi valkāt zeķes ar cakām, apavus ar sprādzēm, bet sprādzes ar bantītēm, katru gadu mode arvien vairāk rāda – tendencēm nav vecuma ierobežojumu un ikviens var valkāt jebko. Un arī bērnībā iecienītos apģērbus un aksesuārus ir iespējams ļoti vienkārši, radoši un gaumīgi ieviest tavā pieauguša cilvēka garderobē.

Raksta turpinājumā, iedvesmojoties no portāla ''InStyle'' autoriem, piedāvājam apskatīt desmit bērnības iecienītākās modes tendences, kuras arī tagad vari iekļaut savā garderobē.

Rotaļu gredzeni


Neapšaubāmi, bērnībā lielu popularitāti iemantoja plastmasas rotaļu gredzeni, kurus varēja atrast kinderolās, iegūt no mazajiem tirdzniecības automātiem, iemetot tajā monētu un pagriežot kloķīti, kā arī iegādāties jebkurā rotaļlietu veikalā. Un šī ideja nu ir pielāgota 2021. gadam. Tiesa, tagad šie gredzeni nemaksā dažus centus, bet gan ir dārgāki, jo ir augusi to kvalitāte un izturība. Tāpat pieejami visdažādākie dizaini jebkurai gaumei.

Pērlīšu rotaslietas


Daudzām meitenēm bērnībā viena no iecienītākajām nodarbēm pavisam noteikti ir rotaslietu darināšana no pērlīšu virtenēm visdažādākajās krāsās un formās. Lai arī pieaugušā vecumā pērles vai klasiska sudraba vai zelta ķēdīte ir augstā vērtē, šobrīd savu popularitāti ir atguvušas arī pērlīšu kaklarotas un rokassprādzes. Šīs rotaslietas ir lieliski piemērotas ikdienas gaitām vai reizēm, kad koptēls pieprasa kādu papildinājumu.

Dažādas apdrukas

View this post on Instagram

A post shared by Heather (@howtobefancy)


Bērnībā jebkāds apģērbs, kas izdaiļots ar kādu košu un interesantu, apdruku bija augstā vērtē. Jā, protams, arī pieaugušo garderobē bieži novērojam dizaineru logo, dažādu dzīvnieku rakstu un ziedu elementus, šobrīd arvien vairāk apģērba ražotāju domā, kā interesantos veidos atsvaidzināt jebkuram vecumam piemērotu apģērbu. Tā varam novērot, ka jebkuras apģērbu nodaļas kleitas, svārki, krekliņi, jakas un arī bikses ir rotātas ar dzīvnieku, ēdiena vai citu specifisku objektu apdruku, kas ir atsvaidzinoša un lieliski piemērota pavasara-vasaras sezonai.

Apavi ar sprādzi

View this post on Instagram

A post shared by Adieu (@adieushoes)


Tā kā apavi ar sprādzi ļoti labi iederas ne tikai bērnu, bet arī 30., 40. un 50. gadu modes tendencēs, tie šobrīd iemantojuši arī siltu vietiņu pieaugušo garderobē. Šādi apavi piestāv plandošai kleitai un piešķir odziņu ikdienišķiem džinsiem.

Naktskrekli


Iespējams, pirmajā mirklī šķiet, ka naktskreklam taču ir tikai viens uzdevums, tomēr arī pašmāju dizaineri rāda – tiem ir potenciāls ne tikai kā nakts miera, bet arī kā ikdienas gaitu apģērbam. Šo uzdevumu palīdz izpildīt visdažādākie naktskreklu dizaini – no kaut kā pavisam vienkāršam līdz izteiksmīgai sievišķībai un elegancei.

Kombinezoni


Jāatzīst, ka kombinezoni nav nekāds jaunums, bet gan savu atgriešanos modē sāka jau 2016. gadā, tomēr bez tiem šis saraksts nebūtu pilnīgs. Kombinezoni ir ļoti pateicīgs apģērba gabals, jo tas bez liekas piepūles tev ļauj justies ērti un izskatīties lieliski. To sakombinējot ar platu T-kreklu un sandalēm, iegūsi ikdienišķu izskatu, bet ģērbjot kopā ar blūzi un zābaciņiem, iegūsi jau elegantāku paskatu.

Neparastas saulesbrilles


Saulesbrilles ar dažādiem rakstiem un neparastās formās bērnībā bija viens no ejošākajiem aksesuāriem, un nu tās ir atgriezušās. Tu, iespējams, būsi pārsteigta, kā viens briļļu pāris var pilnībā izmainīt tavu koptēlu.

Cakainas zeķes

View this post on Instagram

A post shared by @goodvibesonleedotcom


Šķiet, lielākā daļa dāmu atceras savu pirmo septembri, kurā kājās bija uzvilktas iepriekš pieminētās kurpītes ar sprādzi un, protams, arī baltas garākas zeķes ar rišiņu un, iespējams, arī izšuvumiem zelta diegos. Šobrīd zeķes vispār ir viens no labākajiem veidiem, kā atsvaidzināt vai papildināt savu koptēlu gan vīriešiem, gan sievietēm, tāpēc ir diezgan loģiski, ka arī cakainās zeķes piedzīvo atgriešanos. Un tās vari vilkt kopā ne tikai ar sandalēm ar sprādzi, bet tās lieliski izskatīties arī botās vai zābaciņos.

Pufīgas piedurknes un volāni


Arī pufīgas piedurknes un volāni nu jau kādu laiku ir viena no iecienītākajām modes tendencēm, kas sakņojas bērnībā. Tie palīdz jebkuru apģērba gabalu padarīt nepiespiestāku, elegantāku un jautrāku.

Bantītes un lentītes

Bantītes, neapšaubāmi, ir elements, kas vislabāk raksturo jebkuras mazas meitenes stilu, un arī tās ir atguvušas savu vietu modes tendencēs. Tiesa, šodien tās vairāk ir kā apģērba papildinātājs, nevis gozējas matos, piemēram, adītas jakas pogas ir bantīšu formā, somiņas klipsis ir kā bantīte u. tml.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!