Foto: Shutterstock

Aizaugušas paduses un spalvainas kājas šodien nav nekas īpašs, taču nereti sievietes tomēr izvēlas epilāciju un gludu ādu. Ir daudz iespēju, kā tikt pie kārotā rezultāta, raksta JANA Luxury.

Izvēlieties, kāds no daudzajiem veidiem piemērots tieši jums!

Lāzerepilācija

  • Kā? Lāzera impulss izjauc folikulu, un matiņš izkrīt.
  • Cik bieži? Nepieciešams viens vai vairāki kursi. Rezultāts ir individuāls un atkarīgs no cilvēka hormonālā fona, matu krāsas un tipa. No matiņiem var tikt vaļā uz ilgu laiku vai pat uz visu mūžu.
  • Kam? Piemērots cilvēkiem ar gaišu ādu un tumšākiem matiem. Rudiem, gaišiem un sirmiem matiem procedūra nav efektīva. Laba izvēle tiem, kam pēc epilācijas rodas problēmas ar ieaugušiem matiņiem un ādas iekaisumu.
  • Zona? Seja un ķermenis.

Tā kā matiņu augšana notiek trijās fāzēs, bet lāzerepilācija ietekmē tikai tos matiņus, kas ir aktīvās augšanas fāzē, visu matiņu likvidēšanai nepieciešami vairāki atkārtojumi – to skaitu parasti nosaka procesa laikā. Jārēķinās ar maksimāli 10 reizēm. Lāzerepilāciju nedrīkst veikt grūtniecības laikā, barojot ar krūti, pie ādas slimībām, kā arī tā nederēs, ja ir tumša āda vai svaigs iedegums (kā dabīgais, tā mākslīgais). Vēl viens ierobežojums – diabēts.

Pārtraukums starp procedūrām – vismaz trīs nedēļas. Tādējādi pirms lāzerepilācijas matiņus drīkst likvidēt tikai ar skūšanās metodi. Lai lāzerepilācija būtu maksimāli efektīva, matiņa garumam jābūt vismaz 1,5–2 milimetri, tāpēc 2–3 dienas pirms procedūras no skūšanās jāatsakās. 3–4 dienas pirms tam būtu jāatsakās arī no dezodoranta lietošanas epilācijas zonā. Pēc lāzerepilācijas nedrīkst sauļoties.

Depilācija ar vasku un cukura pastu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!