Foto: Mark Litvyakov/Toms Norde/Mark Litvyakov

Rīgas modes nedēļa rit pilnā sparā, vienai iespaidīgai tērpu kolekcijai un modes skatei sekojot nākamajai. 31. maijā starmešu gaismās nonāca dizaineru zīmola "Iveta Vecmane" un rotaslietu zīmola "Verba by Anna Faninga" kopīgā prezentācija, kā arī zīmolu "Amelii" un "Dobrzanska" tērpu kolekcijas, kuru krāšņumā dodam iespēju ieskatīties arī tev!

Modes nedēļas 34. sesiju atklāja Ukrainas 3D modes dizaineru digitālās apģērbu kolekcijas skate, kas radīta sadarbībā ar pirmo un vienu no lielākajām apģērbu dizaina skolām Ukrainā "Pushka School". Paralēli digitālajai apģērbu kolekcijas skatei modes mīļiem bija iespēja apmeklēt ekskluzīvus modes filmu seansus par leģendāriem industrijas personāžiem – Žanu Polu Gotjē un Pjēru Kardēnu.

Savukārt kolekciju prezentācijas "dzīvajā" atklāja "Saint Key" un brīvību mīlošais "QooQoo". Tajās apmeklētāji varēja savām acīm skatīt gan izsmalcinātus peldkostīmus un naktstērpus, gan arī otrā minētā zīmola košās apdrukas un acīm baudāmu vizuālo noformējumu. Atskatu uz Rīgas modes nedēļas ceturto dienu atradīsi šeit.

Dizaineru zīmola "Iveta Vecmane" un rotaslietu zīmola "Verba by Anna Faninga" kopīgās prezentācijas laikā tika atrādīta jaunā sudraba un sarkanā organiskā stikla kolekcija. Kas no šī kopdarba izdevās, skaties galerijā!

Amelii

Foto: Mark Litvyakov

Kāzu kleita ir viena no svarīgākajām lielās dienas detaļām, par kuru dāmas piedomā jo īpaši. Ar kāzu kleitām Rīgas modes nedēļas viesus iepriecināja "Amelii" – dizaineres Ievas Rukas 2014. gadā radītais zīmols un kāzu kleitu dizaina studija Rīgā. Tas nav stāsts tikai par skaistu kleitu, bet gan par elpu aizraujošu līgavu savā īstajā kleitā, vēstīts zīmola mājaslapā.

Ievas Rukas radītie kāzu tērpi apvieno ikoniskus modeļus ar laikmetīgām detaļām. Lielākoties dizainiem raksturīgs vieglums un iepriekš minēto detaļu harmonija. Lūk, kāds iznāciens uz lielās skatuves izdevies šogad!

Dobrzanska

Foto: Mark Litvyakov

Īsu brīdi pēc kāzu kleitu iznāciena viesnīcas "Grand Hotel Kempinski Riga" telpās iemirdzējās zīmola "Dobrzanska" tērpi. Tā mājaslapā vēstīts, ka visi radītie veikumi pielīdzināmi mākslas darbiem, kurus iespējams piemērīt ikvienam. 2022. gada kolekcija pārsteidz ar vēl neredzētiem dizainiem, kas piemēroti drosmīgām un pārliecinātām sievietēm – vēstīts, ka tam ir cieša saistība ar zīmola radītājas Ineses Kamarūtes bērnību un viņas vecmammas Nellijas mākslas būtību.

Galerijā neliels atskats uz "Dobrzanska" modes skati caur kameras aci!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!