Kaut arī par galvenajām tendencēm var uzzināt interjera dizaina izstādēs, kuras ierasti sākas februārī ar "Stockholm Furniture Fair", tomēr jomas eksperti jau šobrīd var noģist svarīgākos virzienus, kas pārņems interjera pasauli. Lielākoties interjera tendences tiek pārņemtas no iepriekšējiem gadiem, dažas vien kļūst izteiktākas, savukārt citas sāk lēnām atkāpties.

Protams, veidojot interjeru, mēs paredzam, ka tas mums kalpos ilgus gadus. Tā noteikti arī jābūt, tāpēc interjera tendences strauji nemainās. Mainās vien akcenti, kurus savā mājoklī var ieviest jebkurš, kas vēlas pārmaiņas. Savukārt tie, kas plāno gluži jaunu interjeru, var sekot līdzi visām jaunākajām tendencēm un izvēlēties sev piemērotāko.

Siltie zemes toņi

Jau vairākus gadus interjera dizainā dominē krāsas, kas sastopamas dabā. Arī 2023. gadā turpināsies tendence izvēlēties siltus zemes toņus. Interjera dizainere un Latvijas Dizaineru savienības vadītāja Kristiana Kazarjana intervijā saka: "Man šķiet, ka šobrīd populāri ir dabīgie zemes toņi – viss, kas sastopams dabā, jo pasaulē ir nemierīgi laiki, tādēļ cilvēki vēlas miera sajūtu savā ikdienā un mājoklī. Kopumā cilvēkiem ir parādījusies tendence būt tuvāk dabai." Turklāt Kazarjana ir novērojusi, ka interjera tekstils seko līdzi apģērbu modei. Bieži vien no apģērbu ražošanas industrijas tiek pārņemti gan audumu veidi, gan krāsas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!