Foto: Shutterstock
Sajūsma un vaids vienlaikus, retu kurš ir patiešām vienaldzīgs. Dragkvīnas mērojušas garu un visai pretrunīgi vērtētu ceļu, kas sākās drūmos nakts lokālos un veda uz slavenāko modes namu reklāmas kampaņām. Šovi, grandiozas uzstāšanās, modes skates, žurnālu vāki un dārgas reklāmas kampaņas – dragkvīnas pieteikušas sevi kā spilgtas personības, kuras kādu iedvesmo, bet kādam liek sašutumā raukt pieri un klusām ņurdēt par mūsdienu "sabojāto" pasauli.

Lai arī kā daudzi vēlētos 21. gadsimtu dēvēt par izvirtības un zemas morāles laikmetu, tomēr jāteic, vīriešu pārģērbšanās par sievietēm ir ļoti sena tradīcija un nemaz nesaistīta ar tikumību. Jau Senajā Grieķijā vīrieši mēdza teātros pārģērbties par sievietēm, jo gluži vienkārši sievietes nedrīkstēja kāpt uz skatuves. Tajos laikos tas nebija nekas šokējošs un nosodāms, tikai, gadsimtiem ritot, par sievietēm tērpti vīrieši tika stigmatizēti un uz ilgu laiku paslēpti no cilvēku acīm. Toties ar vēl nepieredzētu vērienu košās un ekscentriskās "karalienes" uzmirdzēja 21. gadsimtā, kas ar ar savu brīvības garu salauza daudzus aizspriedumus.

Neskatoties uz to, ka jau 20. gadsimta beigās šovbiznesa zvaigznes eksperimentēja ar savu izskatu, tostarp parūkā un rozā triko tērpies Fredijs Merkūrijs, bet šovs "RuPaul's Drag Race" slavenus padarīja daudzus, tomēr skarbā modes pasaule ilgu laiku nepieņēma dragkvīnas, kultivējot stingrus skaistuma standartus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!