Kopš slavenību stiliste Elisone Bornšteina ir atklājusi sava darba noslēpumu, teoriju "nepareizie apavi", dzimis apģērbu saskaņošanas paņēmiens, kas sola oriģinālu stila rezultātu. Šai idejai pievienojot sezonas izstrādājumu – mēteli, "nepareizajai" teorijai ir tapis turpinājums.

"Strādājot ar klientiem un izanalizējot slavenību stilu, esmu sapratusi, kas ir tā formula, kas tēlu padara interesantāku un personiskāku. Tā ir ar pārējo tērpu nesaskanīgu aksesuāru izmantošana!" viņa stāstījusi izdevumā "Vogue". Piemēram, pie kostīma biksēm vilkt flip-flop iešļūcenes, kas biksēm piešķirs ikdienišķu efektu un otrādi – čībām liks izskatīties cēlākām. Arī attiecībā uz modīgajām bezpapēžu balerīnas kurpītēm, tās ir valkājamas ar garām kleitām un svārkiem. Jāizvēlas apavi, kas ir pretrunā apģērba stilam, ierastais ir jāizjauc!

Foto: Vida Press
Dries Van Noten, Prada, Gucci


"Šis paņēmiens nepieprasa jaunu lietu iegādi, ir jāizmanto tas, kas skapī jau ir, tikai – citā veidā," pamato stiliste. Un tā kā ziema ir gandrīz jau iestājusies, šis nepareizais paņēmiens ir pielietojams arī attiecībā uz virsdrēbēm. Recepte negaidītam, aizraujošam un individuālam tēlam: dažāda biezuma un faktūras materiāli (fliteru kleita ar ādas jaku, zīda svārki ar vilnas mēteli), eksperimenti ar proporcijām (pārlielas virsdrēbes un zem tā ir augumam pieguloša kleita, garš mētelis un īsi šorti), kontrastējoši stili (formāls mētelis ar sportiskiem šortiem, baikeru ādas jaka ar mirdzošu, sievišķīgu kleitu). Negaidīti, apzināti bezrūpīgi un viegli!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!