"Ak, tas nu gan tev lieliski piestāv!" Cik bieži tu šādus vārdus esi dzirdējusi no draudzenēm vai pārdevējām? Un ko tie nozīmē? Man šķiet, ka lielākā daļa tos saprot kā "Ak, tas tevi padara jaunāku un/vai slaidāku!" Mēs tik ļoti esam saradušas ar domu, ka jaunība un slaidums nozīmē skaistumu un stilīgumu, ka mums pat neienāk prātā to apšaubīt.
Protams, būt jaunai un slaidai nav nekas slikts, vienkārši nevajadzētu par katru cenu censties tādai kļūt, ja patiesībā tu tāda neesi.

Es ierosinu šo frāzi "Tas tev lieliski piestāv" saprast kā "Tas lieliski izsaka tavu būtību!" Un, ja tu ģērbsies tā, lai tavs izskats izteiktu tavu būtību, tad tas arī būs tavs personīgais stils.

Stils izsaka to, kas tu esi šajā pasaulē. Lai izveidotu savu personīgu stilu, tev ir jāsaprot, kas tu esi un kā tu vislabāk to vari atspoguļot savā izskatā un uzvedībā, neatkarīgi no tā, kur tu atrodies un ar ko nodarbojies.

Kas attiecas uz sava personīgā stila veidošanu, jāsāk ar valodu. Pamēģini rīkoties šādi - izvēlies divus īpašības vārdus, kas, pēc tavām domām, vislabāk raksturo iespaidu, kādu tu par sevi vēlies radīt apkārtējiem cilvēkiem. Tie varētu būt tādi īpašības vārdi kā stipra, jutekliska, eleganta, provokatīva, radoša, spilgta, gracioza, eksotiska vai sievišķīga. Taču šiem īpašības vārdiem ir jāizsaka tas, kāda tu patiešām esi, nevis kāda tikai vēlētos būt. Tev nekādā gadījumā nav jācenšas kļūt par to, kas tu neesi! Ja tev tas šķiet sarežģīti, izmēģini īpašības vārdu meklēšanu kopā ar draudzeni - draugi bieži vien spēj mūs novērtēt objektīvāk nekā mēs paši.

Tagad tev ir kaut kas, ar ko sākt. Izmanto šos īpašības vārdus, lai tie tev palīdzētu izdarīt izvēli. Uzdod sev tādus uzvedinošus jautājumus kā: "Vai šī kleita uzsvērs manu dabisko eleganci? Vai es tajā jutīšos sievišķīga?", bet neuzdod sev negatīvi noskaņojošus jautājumus: "Vai šajās biksēs mana pēcpuse neizskatīsies resna? Vai šajā tērpā es neizskatīšos atbaidoši?"

Tici, ja tu izvirzīsi sev mērķi par katru cenu izskatīties jaunai un slaidai, galu galā tu izskatīsies pēc sievietes, kas cenšas tāda izskatīties, taču nav ne jauna, ne slaida. Bet, ja tavs mērķis būs izskatīties jutekliskai un elegantai, tu tāda arī izskatīsies, un, kas zina, galu galā varbūt pat atstāsi arī jaunākas un slaidākas būtnes iespaidu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!