Foto: Shutterstock

Lielākajai daļai pasaules valodu raksturīga sava pievilcība un savs īpašais šarms. Tomēr nesen veikta uzņēmuma "Babbel" aptauja teju vai satricinājusi valodu hierarhiju, pasludinot itāļu valodu par pasaulē vispievilcīgāko valodu un gāžot līdzšinējo čempioni – franču valodu.

Jaunajā aptaujā, kurā piedalījās 6000 respondentu no Apvienotās Karalistes, Francijas, Spānijas, Itālijas, Vācijas un ASV, noskaidrojās, kura Eiropas valoda tiek uzskatīta par vispievilcīgāko, seksīgāko, romantiskāko un kaislīgāko.

2017. gada veiktajā aptaujā, kurā savukārt piedalījās vairāk nekā 15 000 cilvēku, par seksīgāko valodu tika atzīta franču valoda, savukārt toreiz itāļu valoda ieņēma godalgotu otro vietu. Šogad rezultāti mainījušies, proti, itāļu valoda ir jaunais "seksīgākais akcents" pasaulē.

Bet kas tieši piešķir itāļu valodai šo jaunatklāto pievilcību? Par jaunajiem datiem eksperte, "Babbel" valodas pasniedzēja Noela Vulfa skaidro, ka mirklī, kad itāļu valoda kļūst skaļāka vai tieši pretēji – klusāka, tai piemīt muzikalitāte, kas, bez šaubām, spēj savaldzināt daudzus: "Itāļu valodai nudien piemīt iezīmes, kas veicinā tās pievilcību!"

Tomēr aptaujas intriga ar to nebeidzas. Vācu valoda nule atzīta par vistiešāko valodu, savukārt britu angļu valodu respondenti atzinuši par pieklājīgāko. Konkrēto kategoriju uzvarētāji gadu gaitā mainās, tādējādi atklājas valodu pievilcības nemitīgi mainīgā dinamika.

Kas, tavuprāt, padara valodu patiesi valdzinošu? Vai tā ir itāļu valodas melodiskā kvalitāte vai britu angļu valodas pieklājīgais šarms?

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!