Kopš novembra kāds nezināms sabiedriskā transporta pasažieris Ventspilī nenogurstoši atstāj sveicienus autobusa šoferiem, kas apkalpo šo maršrutu. Sestā autobusa galapunktā iekāpj vien daži braucēji, tāpēc pie pieturas tiek veidoti cilvēciņi no akmens un sniega, lai šoferīšiem nebūtu tik vientuļi. Dabas galerijas uzturēšanā iesaistījies arī sētnieks, kas izturas ļoti saudzīgi pret figūriņām.

Šonedēļ uzņēmuma "Ventspils reiss’’ autobusa vadītājai izdevies sastapt darbu autori, kas vēlējusies palikt anonīma, bet atzīst, ka smaidīgos sniega cilvēciņus rada, lai pasaulē vairotu prieku.

Kopš novembra, kad uzkrita pirmais sniegs, kādā nomaļā pieturā, kur piestāj Ventspils sabiedriskā transporta autobusi, ik dienas tiek atstāts sveiciens, kuru līdz šim veidoja nezināms mākslinieks. Sniegotā laikā tie bija sniegavīri un sniega cilvēciņi, atkusnī – akmentiņi ar uzzīmētam actiņām. Šonedēļ uzņēmuma "Ventspils reiss’’ autobusa vadītājai Kristīnei Birziņai izdevies sastapt nezināmo mākslinieku. "Meiteni pirmo reizi pamanīju tikai vakar. Par sniegavīriem – pirms divām nedēļām man bija pirmais reiss, tad arī pirmo reizi ievēroju sniegavīru. Un domāju – tik jautri!

Vakardien braucu un ieraugu šos trīs skaistos sniegavīrus, skatos – tā pati meitene! Laikam pēdējo pūku sniegavīram uz galvas lika. Teicu – redz, kurš mums ir pie vainas! Viņa man izstāstīja savu stāstu, kā sākusi veidot sniegavīrus."

Meitene vēlējās palikt anonīma, tomēr Kristīnei pasažiere izstāstījusi iemeslu, kāpēc veido šādus priecīgus cilvēciņus dabas galerijā. Viss sācies ar kāda šofera sūdzēšanos, ka nav nekāda prieka piestāt tukšās pieturās un neuzņemt nevienu pasažieri. Vientuļā maršruta galapunktā jau nākamajā dienā gaidīja sniega cilvēciņi. Birziņa: "No tā laika viņa sāka taisīt sniegavīrus. Gribēja atstāt viņiem tādus mazus ciemiņus, kas vienmēr gaida pieturā. Tie vienmēr ir dažādi."

Dabas galerijas māksliniece vēloties arī pateikt paldies šīs vietas sētniekam. Ja pirmo sniegavīru tas aizslaucījis, tad nākamos rūpīgi sargā, sniegu šķūrējot citā virzienā.

Reizēm pieturā gaida viens, reizēm trīs, bet rekords esot bijis 11 sniegavīriņu šoziem. Dabas galerijas uzturēšanā nu jau iesaistās ne tikai sētnieks – sniegputeņa laikā kāds autobusa šoferis vīriņus piesedzis pat ar šalli. Ar pozitīvo stāstu par anonīmo mākslinieci šajās dienās dalījušies simtiem sociālo mediju lietotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!