Foto: LETA

Pēc Latvijas Nacionālā teātra pirmizrādes žurnāls "Privātā Dzīve" vēstīja, ka galvenās lomas izpildītājs Egons Dombrovskis izrādes dienā bija saslimis ar gripu un vēl pāris stundas pirms izrādes gulējis pie sistēmas. Pēc izrādes viņš vēl esot piedalījies banketā. Trešdienā par to krietni sašūmējušies "X" lietotāji.

1. februārī notika Latvijas Nacionālā teātra izrādes "Pīters Pens. Sindroms" pirmizrāde, kurā Egons uz skatuves spēlējis, būdams vēl slims ar lipīgo gripu. Vietnē "X" šis paziņojums izraisīja karstas diskusijas – vai tiešām no Covid-19 laika neko neesam mācījušies, un aktieris ar gripu, kurš potenciāli var aplipināt pārējos, ir jālaiž uz skatuves?

Latvijas Nacionālais teātris sašutušajiem "tviteristiem" iebilda, ka aktierim, kurš atrodas uz skatuves, ir maza iespēja aplipināt skatītājus. Taču, kā ir ar pārējiem kolēģiem, aktieriem un teātra darbiniekiem, kurus ar gripu apslimušais aktieris saticis? Komentētājus māc bažas arī par paša aktiera veselību un gatavību kāpt uz skatuves.

Latvijas Nacionālais teātris "Delfi" komentē, ka "novērtējot situāciju un potenciālos riskus, tika pieņemts lēmums par aktiera piedalīšanos pirmizrādē." taču plašākus komentārus par aktiera veselības stāvokli neizpauž, to paredzot fizisko personu datu aizsardzības prasības. Teātrī informē: "Varam vien piebilst, ka tika ievēroti nepieciešamie piesardzības pasākumi. Saskaņā ar teātra pārstāvjiem zināmo informāciju pēc pirmizrādes nav bijis neviens cits saslimšanas gadījums."

Arī Slimību profilakses centrs nepaliek atbildi parādā. Šādos gadījumos gan cilvēkam pašam jākonsultējoties ar savu ģimenes ārstu un jālemj, vai ir vai nav gatavs atsākt darbu.

Taču tikmēr citi izvēlas humoru, satraukumu pilnā burbulī un iesmej par to, ka arī plaši atpazīstamā aktiera Egona Dombrovska un citu aktieru gripas gaiss jāiekonservē burciņās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!