Foto: Publiciātes foto

Svētdien noslēdzās pašmāju dižākā talantu šova "X Faktors" piektā sezona un par uzvarētāju skatītāji atzinuši 20 gadus veco pavāri Emiliju Bērziņu. TV3 pagaidām vēl nav gatavs publiskot balsojuma datus, taču Bērziņa bija skatītāju favorīte teju visu šova laiku.

20 gadus veco rīdzinieci, kura izglītojusies Smiltenes tehnikumā kā pavāre, bet radoši sevi piepilda mūzikā, sociālajos tīklos lielākoties slavē. Jaunietei esot Dieva dota tīra balss, pievilcīgs tembrs un dabisks šarms. Taču ne visi domā tāpat.

"Klausoties Luku, tā izaugsme ir fantastiska, beidzot to jūt. Emilija atnāk, nodzied, aiziet. Labi, ko tur vairs," – tik rezignētu viedokli platformā "X" pauž Madara, kura talantīgajā uzvarētājā gluži vienkārši nav redzējusi izaugsmi visa šova gaitā.

Lai gan soctīklos daudzkārt bijis lasāms viedoklis, ka Emiljas angļu valodas izruna ir teju nevainojama, Madara tā neuzskata – viņasprāt, neko nevarot saprast:

Savukārt Ēriks domā, ka Bērziņa tikusi pārvērtēta, un jūtas gandarīts, to paužot publiski:

Vēl kādai anonīmai iksotājai ir burtiski dusmas par 12 nedēļām, ko viņa pavadīja, sekojot "X Faktoram":

Emīls uzskata, ka par Bērziņu balsojis viņas "TikTok" pielūdzēju kopiena. Bērziņai tiktokā ir 20 tūkstoši lojālu fanu.

Visbeidzot Signe Gulbe kritikai iedod konkrētus argumentus. Viņasprāt, šova uzvarētāja spējīga tikai drillēt vienā tonī, pretēji daudzu citu domām viņas balss neesot fascinējoša, turklāt Emilija "šo visu darot" tikai tiktoka "haipa" dēļ. Jāpiebilst, ka Signes viedoklim daudzi citi iksotāji nebūt nepiekrīt.

Emilijai Bērziņai jau no šova pirmajām sērijām bija izveidojies kupls fanu pulks, viņa arīdzan bija līdere skatītāju balsojumos. Taču tautieši atzinīgi novērtē gan otrās vietas ieguvēju Luku, gan arī Katrīnu Kovaļuku, kura palika trešajā vietā. Iksotājs Ēriks ir pārliecināts, ka patiesā uzvarētāja ir tieši Katrīna:

Kāds Asniņš spriež, ka, ja mērītu pēc izpildījuma kvalitātes, tad Lukai konkurences nebūtu:

Sintija domā, ka Lukas priekšnesums bijis labākais, kāds jebkad redzēts "X Faktorā", un aicināja savus 70 sekotājus balsot tieši par Luku:

Bet popmūzikas eksperts Edgars Bāliņš nešaubījās, ka uzvarēs tieši Emilija, taču viņa sirds tai nepiederēja:

"Delfi" jau vēstīja, ka rīdziniece Bērziņa ikdienā ir profesionāla pavāre, arodu apguvusi Smiltenes tehnikumā un šajā nozarē strādājusi gan Itālijā, gan Norvēģijā.

Uzvarētāja balvā ieguva 10 tūkstošus eiro un līgumu ar "Universal Music Group", kas nozīmē, ka viņas gaitas mūzikas biznesā tikai sākušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!