Foto: Shutterstock

Pieaugušo video straumēšanas platforma "Pornhub" jau desmito reizi publicē gada apskatu, klāstot par valdošajām tendencēm, terminiem, atslēgvārdiem un tēmām, kas bijušas aktuālas un ietekmējušas pornogrāfisku video skatīšanās paradumus konkrētajā gadā. Aplūkosim, kādu statistiku "Pornhub" apkopojuši šogad!

Straumēšanas platformas veidotāji sagatavojuši lērumu infografiku ar visdažādāko statistiku.

Visbiežāk meklētais atslēgvārds 2023. gadā izrādījies "hentai", kas nav nekāds pārsteigums – šis termins ir populārākais jau trešo gadu pēc kārtas. Hentai ir japāņu anime un mangas žanrs, kam raksturīgi atklāti seksualizēti tēli un sižeti. ASV šis ir trešais populārākais atslēgvārds, kas tiek rakstīts, meklējot video "Pornhub".

Publicitātes foto

Interesanti, ka šogad "Pornhub" apskata veidotāji secinājuši – cilvēkiem patīk skatīties video, kuros piedalās viņu tautieši. Runājot par platformas lietotāju demogrāfiskajiem parametriem, "Pornhub" lietotāju vidējais vecums nav mainījies – 37 gadi.

Vairums platformas lietotāju ir vecuma grupā no 18 līdz 34 gadiem. Tā ir vairāk nekā puse visas auditorijas. Nedaudz mazāk par piektdaļu platformas lietotāju ir vecumā no 35 līdz 44 gadiem, 13% "Pornhub" skatītāju ir vecumā no 45 līdz 54 gadiem, savukārt vien 7% lietotāju ir pārkāpuši 65 gadu slieksnim.

Iecienītākās kategorijas

2023. gada populārākā video kategorija tāpat kā pērn bijusi "Lesbietes". Kanādā, Meksikā, Austrālijā un daļā Dienvidamerikas par šo tēmu ir lielāka interese nekā citos pasaules reģionos.

"Lesbietēm" seko kategorija "Japānietes", kas topā pakāpušās par vienu vietu augstāk, skatījumu ziņā pārspējot kategoriju "Ebony". Kategorijas "Anal", "MILF", "Transgender" un "Mature" topā pakāpušās attiecīgi par vienu vietu, bet popularitāti šogad zaudējuši video no kategorijas "Threesome" ("Trijatā"), kam topā vērojams kritums par četrām vietām.

Platformas lietotāji no Latvijas visvairāk iecienījuši video no kategorijas "MILF" (apzīmējums seksuāli pievilcīgai sievietei, kurai ir bērni vai kura ir agrīnā pusmūžā).

Kā liecina interneta izpētes un datu uzskaites kompānijas "Gemius" apkopotie dati, 2023. gada novembrī "Pornhub" no Latvijas apmeklējuši 76 186 lietotāji, vidējais apmeklējuma laiks bija 52 minūtes 32 sekundes.

Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!