Foto: Shutterstock

Jautājums: Man jau no dzimšanas ir salīdzinoši daudz dzimumzīmju, bet liekas, ka ar gadiem to paliek vairāk (man 20). Tās ir pa visu ķermeni, laikam vairāk uz rokām...mazas, bet daudz. Ar solāriju neaizraujos, tomēr pēdējā laikā pāris reizes nedēļā apmeklēju. Vasarā jūrmalā nepavadu ļoti daudz laika. Pēc ādas tipa vadoties neesmu pavisam gaišais tips, tomēr iedegums uzreiz nerodas, pie tā ir jāpiestrādā. Vēlējos jautāt, vai tas, ka dzimumzīmītes vairojas neparko sliktu neliecina un kur būtu vislabāk pārbaudīt tās, pie kāda speciālista?!

Atbild skaistuma klīnikas 4. Dimensija dermatoloģe, triholoģe Jekaterina Pudova:

Atbilde: Dzimumzīmes ir ādas labdabīgi veidojumi, kurus veido pigmentšūnas, bezpigmenta šūnas vai to sajaukums. Tā kā Jums no dzimšanas ir daudz dzimumzīmju un ar laiku tās kļūst vairāk tomēr nevajadzētu mēģināt pārvarēt dabu, „piestrādājot" pie iedeguma. Iedegums ir ādas pigmentšūnu aizsargreakcija un tādā veidā tiek pasargātas dziļāk esošās struktūras no kaitīgās ultravioleto staru iedarbības. Savukārt, hroniski pakļaujot dzimumzīmes UV staru iedarbībai, ar gadiem pieaug risks, ka tās pārtaps ļaundabīgā formā.

Pats fakts, ka dzimumzīmju paliek vairāk vēl ne par ko sliktu neliecina, taču pareizāk būtu apmeklēt dermatologu un veikt dermaskopiju, pielietojot dermaskopu.

Ieteiktu Jums atturēties no solārija apmeklēšanas un noteikti lietot stiprus aizsargkrēmus, piemēram, visi Photoderm aizsarglīdzekļi pret sauli satur īpašu patentētu Cellular BIOprotection® kompleksu, kas, pateicoties dabiskām aktīvajām vielām, aizsargā šūnu DNS par 99,6% un stimulē to dabiskās aizsargspējas. Tādējādi āda tiek aizsargāta gan uz virsmas, gan dziļumā.


Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!